Trentino, Italy

Italië5 redenen om nú naar Trentino-Zuid-Tirol te gaan

Na een lange periode van korte, koude dagen breekt de lente aan en ontwaakt de natuur uit haar winterslaap. Ontluikende fruitbomen en bloeiende bloemen kondigen de lente aan in de valleien en bergen van Trentino. Maar er zijn nog meer redenen om naar Trentino in Zuid-Tirol af te reizen.

Flower Power in de Alpen

De appelboomgaarden en kersenbomen in Val di Non hullen zich in de lente in een prachtige deken van roze en witte bloesem. Vanaf begin april is dit natuurspektakel te bewonderen Ontdek het zelf, bijvoorbeeld via de talloze fiets- en wandelroutes door de boomgaarden.

Pian della Nana

Weg van de gebaande paden ligt het Pian della Nana, een plateau op 2.000 meter hoogte in de Brenta Dolomieten. Hier kleurt de natuur groen en geeft een bloementapijt van alpine bloemen de woeste bergen van de Dolomieten kleur. In de weides van Val di Ledro, in het Unesco Alpi Ledrensi & Judicarie biosfeer, groeien ruim 1.000 soorten inheemse bloemen; van Mediterrane bloemen rondom het Gardameer tot edelweiss op 2.000 meter hoogte in Val di Concei. In Alpe di Tremalzo zijn zelfs 24 zeer zeldzame en beschermde soorten te vinden. Van mei tot juni kleuren de weides in Dromaè roze van de fuchsia bloem en felgeel van de narcissen.

Alpe di Tremalzo, Italie
  • In Alpe di Tremalzo zijn 24 zeldzame soorten inheemse bloemen.

Wandelroute Monte Baldo

Absolute aanrader is de botanische wandelroute in Monte Baldo, vlakbij het Gardameer, langs historische overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog. Met een beetje geluk spotten wandelaars wilde orchideeën, lelies en anemonen. De vier routes van de Trekking delle malghe e dei fiori del Baldo (trekking langs de boerderijen en bloemen van Monte Baldo) zijn perfect voor wie graag een wat langere wandeling maakt. Op deze duurzame routes op grote hoogte ontdekt men de verschillende bloemsoorten die dit berggebied karakteriseren. De Monte Baldo stond in de Oudheid bekend als Hortus Italiae, de tuin van Italië.

Wilde kruiden om mee te koken

In Trentino kun je genieten van mooie natuurparken en adembenemende uitzichten. Op de  eindeloze paden, via goed bewegwijzerde routes, kun je natuurparken ontdekken, maar daar zitten ook pittige klimpaden en rots beklimmingen bij. Tussen april en juni organiseren tal van natuurparken die bij het Reserve Network zijn aangesloten leuke weekenden boordevol activiteiten, zoals het plukken van wilde kruiden om mee te koken, vogel spotten en wandelingen door de weides vol alpine bloemen onder begeleiding van een expert.

Trentino, Italie
  • In Trentino kun je genieten van mooie natuurparken en adembenemende uitzichten.

Bee Wellness op de Pinévlakte

Had je ooit gedacht dat zoemende bijen een ontspannend effect kunnen hebben? Toch is dat zo. Gasten dompelen zich al liggend op een bed van alpenhooi onder in de geur en geluiden van de bijenkorf. Kom helemaal tot rust in de prachtige omgeving van de Pinévlakte, op slechts een half uur rijden van Trento.

Bijenkorf
  • Zoemende bijen op de Pinévlakte geven een ontspannend effect.

Wellnessroute langs het Levico meer

Natuur, rust en gezonde fysieke activiteit: drie ingrediënten om je als herboren te voelen. Volg de Strada dei Pescatori (de Vissersweg) aan de oevers van het meer van Levico en laat je leiden door het advies dat je onderweg tegenkomt op de tafels. Dit traject van 2,5 km langs het schitterend groene meer geeft je een fysieke en mentale opkikker.

Levico Lake, Italie
  • Het schitterende Levico meer geeft je een fysieke en mentale opkikker.

Yoga in de buitenlucht

Yoga verhoogt de flexibiliteit, verbetert vitale energie en brengt het lichaam in evenwicht. Een yogasessie in een bos van sparren en lariksen in het Nationaal Park Stelvio is ook nog eens een prima energieboost voor de longen en vult het hart met emotie. Tip voor yogaliefhebbers: de Thermen van Rabbi, in de Val di Sole, een unieke ervaring.

Lees ook:

Dit zijn de 5 fijnste yogabestemmingen

Nationaal Park Stelvio, Italie
  • Een yogasessie in het Nationaal Park Stelvio vult het hart met emotie.
Meer over