Bahrein

BahreinDe 5 leukste bezienswaardigheden in Bahrein

Formule 1-bestemming! Gordels om en gassen maar, want op 31 maart staat de grote prijs van Bahrein op de racekalender. Als je er dan toch bent: ontdek dan meteen de rest van de eilandstaat.

TIP 1: Manama

Oftewel de hoofdstad en misschien wel de meest complete spot van het Midden-Oosten. Manama brengt het beste bijeen tussen oud en nieuw, met moderne musea en oude architectuur. Tip: ga naar Manama Soug, een grote markt met kleurrijke stoffen en duizenden specerijen.

Manama
  • Manama brengt moderne musea en oude architectuur bijeen.

TIP 2: Hawar-eilanden

Toegegeven: deze eilandengroep ligt dichterbij Qatar dan Bahrein, maar hoort feitelijk wel bij laatstgenoemde. Er wonen in totaal ongeveer 4.000 inwoners en de eilanden huisvesten een aantal bedreigde diersoorten. Hierbij hoort de Socotra aalscholver, maar ook de Arabische oryxen of dugongs: zeekoeien. Boek een gids op een van de eilanden en grote kans dat je er eentje ziet.

Zeekoe
  • Boek een gids en probeer een zeekoe te spotten!

TIP 3: Fort van Bahrein

Deze archeoligische vindplaats (Qal’at al-Bahrein) was lange tijd een belangrijke handelsplaats in de Perzische Golf. Ruim zestig jaar zijn archeologen er bezig met opgravingen die veel structuren hebben blootgelegd. Dit fort moet vroeger een belangrijk commercieel, militair en religieus centrum zijn geweest. Nu is het een massief fort dat een mooi uitzicht geeft over de staat en verder vooral een tof daguitje biedt.

TIP 4: Finding Nemo

Duikfan? Dan zit in je Bahrein goed. Verwacht geen grote koraalriffen, maar je komt wel een paar scheepswrakken tegen. In de wintermaanden maak je onderwater kennis met zeekoeien en bij Fasht an Najwah kom je oog-in-oog met Indo-Pacifische vissen. Noem het gerust real life Finding Nemo.

Duiker
  • Verwacht geen grote koraalriffen, maar scheepswrakken.

TIP 5: Bahrein International Airport

Als je denkt dat de vakantie wel klaar is op het vliegveld dan zit je mis. Het is een highlight van zichzelf. Het Bahrein International Airport is iets groter dan Texel en je vindt er diverse en steengoede restaurants, cafés en fastfoodtenten. Je vindt er ook drie VIP-lounges, waarvan de Marhaba Lounge en de Dilmun Lounge 24 uur per dag open zijn. Iedereen is welkom! Bonus: de wifi is gratis én verschaft een prima verbinding!

Bahrein International Airport
  • Het vliegveld is een highlight op zich.

Tekst: Oane Born

Meer over