De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
De verborgen parels van de Canarische eilanden

SpanjeDe verborgen parels van de Canarische eilanden

De populaire Canarische archipel bestaat uit zeven grote en zes kleinere eilanden, waarvan Gran Canaria en Tenerife, de twee grootste en bekendste eilanden zijn. De subtropische cocktail van zon, zee en strand doet het goed, maar de archipel heeft ook een andere kant. Ontdek de 'Slow City'-stadjes, ruige landschappen, stille strandjes, zeegrotten, subtropische bossen en zelfs de hoogste vulkaan van Europa! We lichten vijf pareltjes uit.

Uit het isolement: La Aldea op Gran Canaria

In het nogal geïsoleerde westen van Gran Canaria ligt La Aldea. Het verhaal gaat dat als je hier vroeger ziek werd, je per kameel naar de dichtstbijzijnde arts werd gebracht. Waar of niet waar? Het is een goed verhaal en deze streek is nu zeker een bezoekje waard. Vlakbij het dorp ligt de Cactualdea, een cactuspark met honderden soorten… cactussen. De weg daar naartoe is bijzonder. Hoog boven de kustlijn kronkelt de meest spectaculaire route van Gran Canaria, bijna veertig kilometer van de haven van La Aldea naar Agaete in het noorden. Je rijdt dwars door het natuurgebied Tamadaba met indrukwekkende kliffen.
La Aldea
  • La Aldea in het westen van Gran Canaria.

El Paso: zijdestad op La Palma

El Paso grenst aan Caldera de Taburiente National Park. Het stadje is omgeven door amandelbomen en landerijen met sprookjesachtig vergezichten op zee. El Paso geniet ook bekendheid vanwege de productie van zijde. Stap eens binnen bij het zijdemuseum: El Museo de la Seda. El Paso is ook een prima startpunt voor het maken van wandelingen door het ruige landschap.

El Paso
  • El Paso geniet bekendheid vanwege de productie van zijde.

El Teide: megavulkaan op Tenerife

De Pico del Teide op Tenerife is met liefst 3718 meter de hoogste berg van Spanje en na de Mauna Loa en Mauna Kea op Hawaï zelfs de derde hoogste vulkaan ter wereld. Parque Nacional del Teide is het meest bezochte natuurpark van Europa. Met een kabelbaan kom je tot 500 meter onder de top, waar je van een schitterend uitzicht over zee en de Canarische archipel kunt genieten. Op bijna 3300 meter tref je een bar, restaurant en zelfs een hotel.

Lees ook:

Canarische Eilanden: fietsen op La Palma deel 1 Vulkanenroute

El Teide
  • Parque Nacional del Teide is het meest bezochte natuurpark van Europa.

La Orotava: 'Cittaslow' op Tenerife

Aan de voet van de hoogste berg op Tenerife ligt La Orotava, ook wel bekend als het Florence van de Canarische eilanden. De 'Cittaslow' -beweging - Spaans voor Slow City – houdt een pleidooi voor duurzaamheid en onthaasten. Kort door de bocht: het moedigt quality time aan. Met het historische charmante centrum, tropische tuinen en kleinschalige musea is dit een puur pareltje. La Orovata heeft de titel van Cittaslow ontvangen, een onderscheiding van het Cittaslow Network of Municipalities for Quality of Life Association.

Momenteel voeren 236 steden in dertig landen de titel Cittaslow. Een absolute must-see in La Orotava is het supersteile straatje Calle del Colegio, vanwege twaalf kleine paleizen die ooit eigendom waren van Spaanse grootgrondbezitters.

La Orotava
  • La Orotava, het Florence van de Canarische eilanden.

De vallei van Hermigua: tropische verrassing

In de groene vallei Hermigua op La Gomera groeien subtropische vruchten en kun je de grootste bananenplantage van het eiland vinden. Het dorp wordt op natuurlijke wijze bewaakt door twee hoge rotsen (Roques San Pedro) in dit beschermde natuurgebied. Smikkeltip? Bij Casa Creativa kun je smullen van verrassende tapas.

Hermigua
  • De groene vallei Hermigua.
Meer over