40plusvriendinnen groep - RonReizen

NederlandThuis tijdens de coronacrisis. Wat doen de RonReizen-bloggers? 40+vriendinnen

Ook hier bij RonReizen zijn we aan huis gebonden. Geen reizen voor ons, iets wat we toch zo graag doen. In deze serie geven onze bloggers een inkijkje in hun thuissituatie en hoe ze met alle corona-narigheid omgaan. Vandaag lezen we hoe 40plusvriendinnen Sandra en Monique er mee omgaat!
Liefarchief 40plusvriendinnen - RonReizen
  • Het #liefarchief bevat prachtige foto's...

Thuis op reis

Als Nederland op slot gaat in een intelligente lockdown snappen wij zelfs dat we elkaar voorlopig niet zien. Alle leuke uitjes worden gecanceld maar gelukkig hebben we elkaar nog. De rest van de vriendinnen zitten natuurlijk in hetzelfde schuitje al varen we allemaal anders. 

De behoefte om elkaar te spreken met een lach en een traan is er bij iedereen en dus openen wij al snel onze virtuele whatsapp-kroeg. Iedereen loopt in en uit en binnen vijf minuten staat er een denkbeeldige barman en heet onze kroeg de Lamme Eend. De grappen en grollen gaan over en weer en we zijn blij met de afleiding.

Omdat we niet om elkaars hoekje wonen en onze vriendinnen uit het hele land komen, bedenken we wat spelletjes. We kennen elkaar via Instagram, dus is het logisch om ook daar die verbinding te zoeken. 

Met het spelletje #liefarchief hebben we een nieuwe manier van reizen gevonden. Regelmatig nemen we met of zonder snorkel een duik in ons fotoarchief. Er ontstaat een bonte verzameling samen met iedereen die ook duikt en zo reizen we de hele wereld over. Het is fijn om de mooie momenten opnieuw te beleven.

Omdat het zo heerlijk is om door elkaars foto’s te struinen hebben we het memoryspel bedacht. We zoeken foto’s die op elkaar lijken en nodigen anderen uit om datzelfde te doen. Zo rijgen we een ketting op Instagram. Wil je meedoen, kijk dan op #teamketting en zoek je eigen kralen.

Tijdens een frisse neus in onze eigen buurtjes missen we elkaar enorm, maar hoe leuk is het om bij thuiskomst die nieuw ontdekte plekjes te delen op Instagram? Zo blijven we in contact en we staan natuurlijk te trappelen om weer op pad te kunnen.

teamketting 40plusvriendinnen - RonReizen
  • Ook de #teamketting - foto's van verschillende personen die toch op elkaar lijken - houdt de 40plusvriendinnen bezig.

40plusvriendinnen

  • Meer weten van Sandra en Monique en hun 40plusvriendinnengroep? Bekijk dan hier hun profiel en lees hun blog over de Gelderse kastelen

Buurtfoto's 40 plusvriendinnen - RonReizen
  • De rondjes door je eigen buurt leveren verrassende ontdekkingen op.
Meer over