Column blogger Sophie RonReizen

NederlandThuis tijdens de coronacrisis. Wat doen de RonReizen-bloggers? Sophie

Ook hier bij RonReizen zijn we aan huis gebonden. Geen reizen voor ons, iets wat we toch zo graag doen. In deze serie geven onze bloggers een inkijkje in hun thuissituatie en hoe ze met alle corona-narigheid omgaan. Vandaag lezen we hoe Sophie er mee omgaat!
Oss column blogger Sophie RonReizen

  Big five in the neighborhood

  “Blijf binnen en ga alleen naar buiten als het moet”, drukt Rutte ons op het hart. “Maar een ommetje maken mag!” De afgelopen weken maakte ik dus heel wat ommetjes. Je moet wat he, als je werkgever je naar huis stuurt om daar verder te werken.   

  Nu woon ik gelukkig in een groene wijk met parken, mooie wandelpaadjes en veel water. Het kon dus slechter. Tijdens een van mijn dagelijkse wandelingen stuit ik op een bord: wandelpad afgesloten in verband met een actieve bever. Wauw! In mijn woonwijk? Goodbye Biesbosch, hello Oss! Meteen komt de spotter in mij komt naar boven. 

  De beste tijd om een bever te zien is tegen zonsondergang, lees ik op internet. Met mijn verrekijker toog ik naar de hotspot. En daar is het wachten, wachten en nog eens wachten. 

  Ed of Willem laat zich natuurlijk niet zien en ik begin mij af te vragen of het misschien een verlate 1 aprilgrap is van de gemeente. Andere wandelaars verzekeren mij dat er toch echt eentje zit. Oké, volhouden dus, om in de woorden van onze premier te spreken. Voor de zekerheid heb ik even een ‘Big’ Five opgesteld, om een beetje in de reismood te blijven. 

  Die bever heb ik nog steeds niet gezien, maar het is in ieder geval een leuk tijdverdrijf in tijden van de coronacrisis. Het houdt je van de straat, of eigenlijk uit huis, zullen we maar zeggen. 

  
Big Five

  1. Bever 

  2. IJsvogel √

  3. Eekhoorn √

  4. Uil √

  5. Vlaamse gaai √

  Tip

  • Naar de natuur kijken vanaf je luie bank kan natuurlijk ook. De vogelbescherming heeft door het hele land verschillende webcams geplaatst. Leuk om te zien hoe vogelpaartjes in en uit vliegen om hun hongerige jongen te voeden. https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente

  Pas afgesloten column sophie blogger Ronreizen

   Sophie

   • Sophie's profiel bekijken en meer verhalen van haar hand lezen? Klik dan hier
   Meer over