De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
RonReizen

NederlandThuis tijdens de coronacrisis, wat doen de RonReizen-bloggers? Raymond

Ook hier bij RonReizen zijn we aan huis gebonden. Geen reizen voor ons, iets wat we toch zo graag doen. In deze serie geven onze bloggers een inkijkje in hun thuissituatie en hoe ze met alle corona-narigheid omgaan. Vandaag lezen we hoe Raymond er mee omgaat!
RonReizen
  • Studeren met het doel om straks nog makkelijker in contact te komen met de locals.

Tijd om te resetten

Op dit moment geniet ik noodgedwongen van de Hilversumse zon. En die bevalt eigenlijk prima. Na een weekend in de achtertuin had ik een Zuid-Frans kleurtje op de snoet. Geluk bij een ongeluk, want het stond in de planning om voor dat eindresultaat een weekje naar de Ardèche te gaan. In de meivakantie met mijn gezin een weekje genieten op een veranda van een glamping tent.

De meivakantie is dus afgeschreven. Onze hoop is nog gevestigd op de zomer. Dan staat een trip door het westen van Noord-Amerika gepland. Ik ben echter bang dat het ijdele hoop is. De gekochte reisboeken over Californië en de Nationale Parken houden we dan maar voor volgend jaar. 

Nu ik de weekenden buiten de boodschappen doen geen andere verplichtingen meer heb, hou ik tijd over. Eigenlijk voelt dat wel goed. Even een periode van reset. De combinatie van extra vrije tijd en het heerlijke weer nodigt uit om veel te lezen, een stukje hard te lopen en daarna weer heerlijk te chillen. En dan met een hapje en een drankje de dag afsluiten.

En ook voor (oude) hobbies is weer tijd. Zo heb ik het gitaarspelen weer opgepakt. Elke dag een stukje te spelen. Leuk hoor. En ook de studieboeken zijn uit de kast gehaald. We kunnen dan helaas nog niet naar het geliefde Italië, maar de huidige situatie leent zich wel om de studie Italiaans weer op te frissen. Prettig om te merken dan er onbewust nog veel is blijven hangen. Ik kan niet wachten om hopelijk over niet al te lange tijd die mooie taal weer live te horen én te spreken!

Raymond

Meer over