Jolanda Janssen thuis

NederlandThuis tijdens de coronacrisis, wat doen de RonReizen-bloggers? Jolanda

Ook hier bij RonReizen zijn we aan huis gebonden. Geen reizen voor ons, iets wat we toch zo graag doen. In deze serie geven onze bloggers een inkijkje in hun thuissituatie en hoe ze met alle corona-narigheid omgaan. Vandaag lezen we hoe Jolanda er mee omgaat!
Jolanda Janssen thuis

  Reizen met de handen

  Reizen doe ik momenteel maar even met mijn handen: toen vanwege de corona-crisis half maart alle café’s, restaurants, instanties en musea dicht gingen, heb ik een puzzel van 1000 stukjes aangeschaft. Van de wereld. 

  Om te voorkomen dat ik te lang achter de computer/op de bank/aan de eettafel zit, ligt deze puzzel op een verhoging boven het trapgat naast de computer, zodat ik moet staan. 

  Er ligt een loep bij, om alle namen te kunnen lezen van plaatsen, eilandjes en zeeën. Grappig hoe je de wereld dan ziet groeien onder je handen. Nooit geweten dat er een eilandengroep is die Kiribati heet. Europa, wat is dat maar een miezerig stukje eigenlijk. Enfin, ik moet de wereldzeeën nog, een hoop blauw. 

  Hoe zit ik er verder bij? Prima eigenlijk. De computer staat in het achterste deel van een winkel waar we papierkunst en pop-up boeken verkopen, vandaar de afscheiding van oude ramen. Kitchenette, bankje, stoel, speelgoed voor de kleinkinderen, werkbank; het is wel een beetje een rommeltje. Mijn partner heeft zijn bureau naast het mijne; hij is kunstenaar en bedenkt projecten. We wonen boven en ’s morgens dalen we af naar ons werk. 

  Qua journalistiek maak ik momenteel vooral stukjes voor onze buurtkrant De Nieuwe VijzelCourant. Verder bereid ik toch maar volgende reizen voor. Je moet toch plannen blijven maken. Naast de computer ligt een reisgids voor Oost-Europa en een boekje: ‘Zo leer je Russisch’. Gekocht bij De Slegte in het kader van ‘daar hebben we nou tijd voor’. Maar eerlijk gezegd: het schiet niet hard op.

  Jolanda

  • Lees ook de verhalen en de biografie van Jolanda! Klik hier.

  En dit doen onze andere bloggers nu

  Meer over