De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Danielle - RonReizen

NederlandThuis tijdens de coronacrisis, wat doen de RonReizen-bloggers? Danielle

Ook hier bij RonReizen zijn we aan huis gebonden. Geen reizen voor ons, iets wat we toch zo graag doen. In deze serie geven onze bloggers een inkijkje in hun thuissituatie en hoe ze met alle corona-narigheid omgaan. Vandaag lezen we hoe Danielle er mee omgaat!

Corona-survival: men neme een flinke dosis napret

En dan heb je het opeens over je reis naar Balkonië. En begrijp me niet verkeerd; ik ben blij dat het Hollandse zonnetje een trip naar mijn Amsterdamse balkonnetje toelaat, hoor. Maar goed, ik had de bergen in Taiwan in mijn agenda staan… 

Godzijdank was ik altijd al heel goed in ‘napret’. En daar pluk ik nu de vruchten van. Want napret heb ik op het moment in allerlei vormen en maten. Ik scroll op mijn telefoon door de foto’s van mijn recente roadtrip door West-Amerika en stuur wat heen en weer naar mijn reisgenoot. Wat hadden we het leuk, hè? Er kwam zelfs nog een foto voorbij van twee jaar geleden: wij, glimmend van de zonnebrandcrème, op een scooter in Thailand. Ik ben nog aan het stoeien met het reisverslag voor op ronreizen.nl en die trip down memorylane is bepaald geen straf! Want het is napret!

In mijn gang hangt een wereldkaart waarin ik punaises prik op alle plekken waar ik ben geweest. Elk bezoekje naar keuken of toilet gaat gepaard met een tussenstop bij de kaart. Wat heb ik een geluk gehad dat ik al zoveel bestemmingen heb mogen bezoeken. En wat zou ik graag nog daar, daar, daar en daarnaartoe gaan. 

Tot slot: mijn kast met een uit de kluiten gewassen verzameling memorabilia. Het enige waar de souvenir aan moet voldoen is dat het me later nog moet herinneren aan mijn reis. Het hoeft niet mooi te zijn. Het hoeft niet verantwoord te zijn. Het hoeft niet stijlvol te zijn. Kortom, ik ben nu de trotse eigenaar van een ratjetoe aan… meuk. Maar ik hou ervan! Van de ‘natuurlijke sigaret’ die ik in de Surinaamse jungle kreeg en de Cubaanse sigaar waar ik proestend één haaltje van heb genomen. Tot het spuuglelijke Manneke Pis-beeldje en de ‘ruiten 10’ die Hans Klok het publiek inwierp in Las Vegas. En van de didgeridoo die ik kocht in Australië tot het verroeste hoefijzer dat ik vond in Argentinië.

Ik kan trouwens niet wachten tot het kerst is, want ik koop op elke bestemming ook een sleutelhanger. Die doet met een lintje eraan prima dienst als kerstbal! Ik hou zo van napret! Maar nog meer van tijdenspret… 

Danielle

Meer over