Ron column thuis - RonReizen

NederlandThuis tijdens de coronacrisis, wat doen de RonReizen-bloggers? Ron

Ook hier bij RonReizen zijn we aan huis gebonden. Geen reizen voor ons, iets wat we toch zo graag doen. In deze serie geven onze bloggers een inkijkje in hun thuissituatie en hoe ze met alle corona-narigheid omgaan. De aftrap is natuurlijk voor onze 'founding father' Ron!
corona column ron - RonReizen

  Terug in de tijd

  Wat een rare, nee, krankzinnge tijd maken we mee. Een ongrijpbaar, dodelijk virus dat wereldwijd miljarden mensen aan huis kluistert, de wereldeconomie een ongekende douw geeft en nog lang, heel lang kan duren… Hoe nu verder? 

  Eerst maar eens die eerste maand(en) zien door te komen, was de gedachte. En zo lang mogelijk proberen te vermijden dat je Het Virus oploopt. Voor ons reisschrijvers viel alles in een keer weg. Want hoe kun je nu berichten over de mooiste plekjes op deze aardbol als we helemaal nergens heen gaan of kunnen, behalve naar de achtertuin of het balkon? 

  Het werd stukjes schrijven, maar dan over leuke dingen die je thuis kunt doen of beleven. Onze site staat er inmiddels vol mee. En verder? Waar mijn vrouw en ik inmiddels gewend waren aan een bestaan met ons tweeën, werden we ook daarin een aantal jaren teruggeworpen. Want dochterlief moest gedwongen naar huis vanuit Leeuwarden, omdat school de deuren sloot en omdat zoonlief net van z’n vriendin te horen had gekregen dat ze niet verder met hem wilde, kwam hij ‘voor de gezelligheid’ z’n liefdesverdriet maar bij ons verwerken. 

  Huppatee, daar gingen we weer: tweemaal per dag een afwasmachine, dagelijks een wasmachine, boodschappen, koken, ruimen… Maar, nu, 31 dagen verder, gaat het nog steeds fantastisch. We hebben ons rotgespeeld aan bordspellen, gepuzzeld, het huis opgeruimd, geschilderd en veel gepraat en gelachen. Hoe anders is het, met zulke leuke volwassen kinderen. Het zal raar zijn als ze opnieuw ‘het huis uitgaan’! 

  Ron

  Ron in z'n hoekje - RonReizen
   Scrabble - RonReizen
    Meer over