Column Erik blogger thuis corona - RonReizen

NederlandThuis tijdens de coronacrisis. Wat doen de RonReizen-bloggers? Erik

Ook hier bij RonReizen zijn we aan huis gebonden. Geen reizen voor ons, iets wat we toch zo graag doen. In deze serie geven onze bloggers een inkijkje in hun thuissituatie en hoe ze met alle corona-narigheid omgaan. Vandaag lezen we hoe Erik er mee omgaat!
Column Erik blogger thuis corona - RonReizen

  Plannen smeden op balkonië

  Eerlijk is eerlijk: als je gezondheid okay is, familie, vrienden en collega’s virusvrij blijven en je een tuin of balkon hebt, was thuiswerken sinds 1 april best een goede grap. Want Caramba, wat was het lekker weer! Het nuttigen van dat Mexicaans biertje werd bijna pint van discussie. 

  Maar nu de regen weer zachtjes tegen ’t zolderraam tikt, ben ik ook vanuit Balkonië terug naar binnen. Parasol dichtgeklapt, laptop open. Hemelwater is natuurlijk goed voor bomen, planten en die dorstige grassprietjes, maar verder tikt de tijd onverbiddelijk verder. Komt de zomervakantie nog in het vizier? Of verschuiven we de plannen richting herfst, waar het in Zuid-Europa ook dan nog heerlijk toeven is. Zeker als de stress van nu is genormaliseerd.

  Wie de temperatuur meet in reislustig Europa – om eerst maar eens dichtbij huis te blijven – ziet talloze scripts. Zweden vaart zijn eigen koers. Sprankjes hoop in Denemarken en het per eind mei geopende Oostenrijk, maar in Italië en Spanje is het horrorscenario nog altijd akelig actueel. In België, Duitsland en eigen land doemt aan de horizon in de verte een gefaseerde komst naar de anderhalve metermaatschappij op. 

  Mijn eigen plannen voor Formentera sudderen op een laag pitje, maar het eiland waait niet weg en wat in het vat zit… verzuurt niet. Een uitgekookt idee om te blijven dagdromen én je keukenskills op te schroeven is om eens in je eigen fotoarchief te duiken. Ga culinair op reis. Beleef die foto op dat zonnige terras opnieuw, bekijk of google de ingrediënten en maak die paella, tortilla of kip piripiri lekker thuis. Tijdens het eten kun je verse toekomstplannen smeden, want vaak smaken die lokale lekkernijen toch het best bij dat briesje aan zee met je blote voeten in het zand en verkoelende drankje bij de hand…

  Erik

  Meer over