De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Blue Planet

DenemarkenStedentrip Kopenhagen: toptips van Eva voor de Capital of Cool!

RonReizen-blogger Eva Hopstaken belicht in een serie van vier de Scandinavische hoofdsteden. Vandaag deel 1: Kopenhagen. Niet voor niets zette Lonely Planet de Deense hoofdstad bovenaan haar lijstje ‘Top cities 2019’. Wat mag je zeker niet missen in deze ‘Capital of Cool’?

Wie van cool houdt duikt zeker de wijk Vesterbro in, ook wel bekend als Kongens Enghave. Deze hippe wijk vol street art, fijne eettentjes – sla Westmarket, het grootste food court van Kopenhagen, zeker niet over - ligt vlak bij het oude centrum. Op de multiculturele wijk Nørrebro zijn de woorden creatief, ondernemend en ontspannen sfeer van toepassing.

Vesterbro
  • Wees cool in de wijk Vesterbro.
Norrebro
  • De wijk Norrebro: creatief, ondernemend en ontspannen.

Vrije geesten in Kopenhagen

Shop till you drop op de eindeloos lange winkelstraat Strøget of meng je tussen de creatieve hippies en vrije geesten in Vrijstad Christiania. Bewonder eerst de architectuur, daarna de vissen in het grootste aquarium van Europa, Den Blå Planet

Vrijstad
  • Vrijstad Christiania mag je tijdens je bezoek aan Kopenhagen niet overslaan.
Blue Planet
  • Het schitterende aquarium Blue Planet mag je niet missen.
Rons tipRons tip

Voordat je nou gaat rondfietsen of wandelen door de straten van Kopenhagen, neem dan eerst een rondvaart. Hoe leuk is dat? Net als in Amsterdam zie je de stad vanuit een ander perspectief en leer je direct alles over de (nautische) historie van de Deense hoofdstad. Even lekker relaxen op een rondvaartboot en toch de stad zien. Doen!

Toptips: koninklijk slenteren

Pak de fiets of ontdek de kronkelende straatjes in de oude binnenstad te voet. Slenter langs de kleurrijke Nyhavn of breng een bezoek aan het parlement gezeteld in het sprookjesachtige Christianborg Slot. Hou de tijd in de gaten en zorg dat je stipt 12.00 uur aanwezig bent voor de wisseling van de wacht bij het Koninklijk Paleis Amalienburg. Rosenburg Castle met haar prachtige tuin is eveneens je bezoek meer dan waard.

Smullen in Capital of Cool

Smul van de Deense keuken. Er zijn talloze fijne plekken in de stad om je smaakpapillen te verwennen. De Torvehallerne is één van de bekendste food markets van de stad of zet je tanden in de beroemde kaneelbroodjes van de oudste bakker in Kopenhagen: Sankt Peders Bageri

Lees hier alles over de 25 Michelin-sterrenrestaurants van Kopenhagen! 

Foodhal
  • Natuurlijk, een beetje stad heeft een foodhal. In Kopenhagen's geval: Torvehallerne.

Populair in Kopenhagen

Kopenhagen verlaten zonder een kijkje te nemen bij hét icoon van de stad, de Kleine Zeemeermin, dat kan natuurlijk niet. Den Lille Havfrue, zoals ze in het Deens heet, uit het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen, siert al sinds 1913 de haven. Net zo beroemd als het meisje met de vissenstaart is Tivoli, een kermis, een historisch juweeltje en een cultureel wonderland ineen. In 1843 opende de poorten van het attractiepark en is nog altijd onverminderd populair bij locals en toeristen. 

Kleine Zeemeermin
  • Al sinds 1913 onverminderd populair: de Kleine Zeemeermin.
Tivoli
  • Midden in de stad ligt Tivoli, een park en pretpark ineen.

Cool en toch gezellig!

Hygge is net zo Deens als Carlsberg bier. De essentie van hygge is het creëren van een fijne warme sfeer, genieten van de goede dingen in het leven met fijne mensen om je heen. Het is voor de Denen zelfs zo belangrijk dat zij Hygge indienden als immaterieel cultureel erfgoed bij UNESCO.

Meer over