De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Architectuur in Valencia

Spanje5 redenen voor een citytrip naar Valencia

Wereldstad Valencia ligt op nog geen tweeënhalf uur vliegen van Amsterdam gedrapeerd langs de oostkust van Spanje. Hoewel het minder vierkante meters herbergt dan Barcelona en Madrid doet het op geen enkele manier onder voor die twee toeristische trekpleisters. Qua cultuur, natuur, architectuur en gastronomie biedt Valencia - zeker in 2019 - stiekem het allerbeste van Spanje en misschien zelfs Europa.

Valencia’s Central Park

Het had wat voeten in aarde, maar na dertig jaar bouwen, beplanten en bewateren, opende Valencia Parque Central in 2019 haar deuren. Hiermee krijgen de Valencianen 230.000 vierkante meter aan nieuwe natuur voorgeschoteld. Een fonkelende, groene oase met tienduizenden bomen, struiken, speelruimtes, watervlakte en klimmuren om aan het drukke stadsleven te ontsnappen. New York, eat your heart out.

Valencia, Central Park
  • In Valencia's Central Park kun je even ontsnappen aan de stadsdrukte.

Dertig jaar aan moderne kunst

In 2019 viert het IVAM (Instituto Valenciano de Arte Moderno) haar dertigste verjaardag. De daar gestalde collectie aan moderne kunst geniet internationaal aanzien en wordt voor de gelegenheid aangevuld met werk van Léger, Dubuffet, Zineb Sedira, Susana Solano en Paco Roca. Absoluut hoogtepunt is de opening van Pati Obert met een tweeduizend vierkante meter grote beeldentuin.

Moderne kunst in Valencia
  • Al 30 jaar is het IVAM dé plek voor moderne kunst.

Op chique dineren

Valencia is een aardige verzameling Michelin-sterren rijk. Chef-kok Richard Camarena ontving recent als eerste - en voorlopig enige - in de stad een tweede ster voor zijn restaurant in kunstcentrum Bombas Gens. Zijn signatuur valt ook te ontdekken op nog eens drie andere locaties. Chef-kok Quique Dacosta, goed voor in totaal drie Michelin-sterren, opende eind 2018 zijn vierde restaurant: Llisa Negra. De open keuken biedt daar een fijn… kijkje in de keuken.

Architectonische hoogstandjes

Valencia staat bekend om haar bijzondere en vaak imposante architectuur. Tijdens Open House Valencia ontsluit de stad de deuren van liefst 48 gebouwen die het unieke architectonische karakter van de stad het best weerspiegelen. Ontwerpers en restaurateurs vertellen verhalen tijdens gratis rondleidingen. Open House Valencia bestaat daarnaast uit tentoonstellingen, muziekevenementen, een filmreeks en fietsroutes.


Lees ook:

Citytrip: 48 uur fietsen in Valencia

Street art

Las Fallas is het grootste straatfestival van Spanje en biedt een wondere wereld van gigantische, geknutselde beelden die in de volksmond fallas genoemd worden. Een prachtige kunsttraditie die van 15 t/19 maart de stad op haar grondvesten doet schudden. Op de laatste dag gaan alle kunstwerken op de brandstapel en wordt het publiek getrakteerd op een daverende vuurwerkshow.

Street art in Valencia.
  • Las Fallas is het grootste straatfestival van Spanje.
Meer over