De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Wijndomeinen Houwaart

BelgiëSprankelend Hageland: wijn uit Vlaams-Brabant

Zin in een wijntje? Tussen 17 augustus en 8 september zetten vijftien wijndomeinen uit acht gemeenten en stadjes in het Hageland hun deuren open voor Sprankelend Hageland. De streek in Vlaams-Brabant is een waar wijnwalhalla en al fietsend of wandelend kun je als liefhebber van het ene domein naar het andere gaan. Hier een overzicht van de activiteiten.

Achter de schermen

Tijdens de vier weekenden serveren de wijnbouwers hun beste wijnen en kun je als bezoeker een kijkje nemen achter de schermen. Ook zijn er verschillende activiteiten op de domeinen. Er is een aromakaart ontwikkeld waardoor je meer te weten komt over de smaak en de toetsen van de Hagelandse wijnen.

Tussen de ranken

Het beste proef je de wijn natuurlijk tussen de druivenranken met uitzicht op de wijngaard of de vallei. Verschillende wijnbouwers richten dan ook wijnterrassen in op de mooiste plekjes van hun domein. Ook kun je zelf het mooiste panorama uitkiezen en de picknickdeken uitspreiden tussen de druivenranken. Alleen mogelijk tijdens het evenement.

Informatie

Er is een bezoekerscentrum waar je alles kunt ontdekken over de streekwijnen, de Wijngaardberg en het Hageland. Ook hier kun je proeven en een flesje kopen. Voor wie wil overnachten zijn er aangesloten logies die je bij een boeking een flesje bubbels ter waarde van 20 euro meegeven. Vind hier alles over het evenement, de fiets- en wandelroutes, deelnemers en de wijnen. Proost!

Meer over