Nederland corona senioren vakantie onderzoek Plus Magazine RonReizen

NederlandSenioren twijfelen over vakantie

Nederlandse senioren staan niet te popelen om op vakantie te gaan na de coronacrisis. Uit een poll van Plus Magazine onder bijna 2.500 bezoekers blijkt dat slechts eenderde meteen zijn koffers pakt.

Als reden geven veel Plus Magazine-lezers aan dat ze bang zijn om besmet te raken met het coronavirus of een andere enge ziekte. De helft van alle 65-plussers is momenteel namelijk bang om de ziekte covid-19 op te lopen. Of ze gaan liever in eigen land op vakantie. Of vieren helemaal geen vakantie. Bijvoorbeeld omdat ze er niets om geven of reizen slecht voor het milieu vinden. 

Nederland corona senioren vakantie onderzoek Plus Magazine RonReizen

  Aarzeling vooral bij ouderen

  Deze aarzeling om weer te reizen ervaren vooral oudere Nederlanders. De rest van ons land staat namelijk te popelen om weer heerlijk naar het strand of de bergen te reizen. Ook met het vliegtuig. We oriënteren ons momenteel vooral op Bangkok, New York, Barcelona en Bali, zegt zoekmachine Skyscanner. En vanaf eind juni hopen we onze koffers weer te mogen pakken.

  Nederland corona senioren vakantie onderzoek Plus Magazine RonReizen

   Optimisme neemt toe

   Sinds vorige week wordt er weer flink naar vakanties op Skyscanner gezocht, maar wel pas voor de tweede helft van dit jaar. Week na week neemt het optimisme toe, zegt Skyscanner. Volgens het bedrijf denkt bijna driekwart van alle Nederlanders binnen zes maanden weer veilig naar het buitenland te kunnen. Hetzelfde optimisme komt naar voren in een enquête van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid. Slechts twintig procent van alle Nederlanders zegt na de coronacrisis niet meer in een vliegtuig te durven. Ook uit deze enquête blijkt dat ouderen huiveriger zijn dan jongeren. Begrijpelijk, want ouderen lopen een groter risico om de coronaziekte covid-19 op te lopen.

   Nederland corona senioren vakantie onderzoek Plus Magazine RonReizen

    Soepel omgaan met boekingen

    Tot 29 mei is het niet mogelijk om een vakantie te boeken. Dat heeft de reiskoepel ANVR aan reisbedrijven geadviseerd. Reeds geboekte reizen tot die datum zouden moeten worden geannuleerd. De vakantieganger krijgt ter compensatie een tegoedbon, de zogenaamde coronavoucher. Wie een reis heeft geboekt die uiterlijk 29 mei van start zou gaan, hoeft geen restantbetaling te doen. Iets wat normaal gesproken uiterlijk 6 weken voor vertrek moet gebeuren. Die verplichting geldt wel voor reizen die na 29 mei starten. Wie wil, kan ook omboeken. Reisbedrijven hebben beloofd om daar soepel mee om te gaan.

    Bron: Plus Magazine

    Meer over