RonReizen TV: De reistips van Wilma Nanninga

RonReizen TV: De reistips van Wilma Nanninga

RonReizen TV: elke week verklapt de ‘gast van de week’ in de televisiestudio dagelijks zijn of haar reistips. Presentator Frits Sissing vroeg societyjournaliste Wilma Nanninga het hemd van het lijf over haar meest onvergetelijke reizen ooit.
Manhattan
  • De dinner cruise langs de highlights aan de kust van Manhattan.

New York: dinner cruise

“Een citytrip naar New York? Het Guggenheim Museum, MOMA, shows op Broadway; je vindt ze allemaal in de reisgidsen. De dinner cruise ook, maar geloof me: dit is absoluut geen tourist trap! Als je het aan mij vraagt, moet je deze tour rond Manhattan echt op je to do-lijst in New York zetten. Ik dacht tussen Hollanders, Fransen en gillende Engelsen terecht te komen, maar er waren alleen maar New Yorkers aan boord. Je zit daar niet alleen te eten, maar ziet alle hoogtepunten langs de Hudson rivier en er is een soulzangeres die prachtige Amerikaanse songs zingt.”


Lees ook

8 ultieme tips voor een citytrip New York

Live fado
  • Ga naar een restaurant met live fado!

Lissabon: romantisch

“Lissabon is een heel romantische stad. Je kunt van a naar b met de trammetjes. Vooral tramlijn 11 is een aanrader, want die rijdt je voor heel weinig geld door de hele stad. Schitterend hoe je al die heuvels over gaat. En wat je zeker moet doen als je in Lissabon bent, is naar een restaurant gaan waar Fado muziek wordt gespeeld.”


Lees ook

8 leuke tips voor je kennismaking met Lissabon

Saint Lucia
  • In Saint Lucia zweef je boven het regenwoud.

Saint Lucia: Caribisch

“Saint Lucia is een bijna ongeschonden, onontdekt Caribisch eiland. Witte stranden en in het hart regenwoud. Als je een regenwoud bezoekt, loop je na drie kwartier over heuvelachtig terrein met je tong op je schoenen van vermoeidheid, in Saint Lucia zweef je drie kwartier in een trammetje aan een kabel over de boomtoppen heen. De gids vertelt ondertussen alles over de prachtige vogels die je onderweg tegenkomt. En als je terug bent? Dan kun je nog een kleine junglewandeling maken om te ervaren hoe het tússen de bomen is!”

Sardinië
  • Huur een auto en maak een roadtrip door Sardinië.

Sardinië: roadtrip

“Sardinië is enorm groot, dus huur een auto en maak een ouderwetse roadtrip. Sardinië is ruig en ongerept. Het is een woest stukje Europa. Vertrouw alleen niet op de navigatie, want die is niet up to date. Je moet er echt van tevoren induiken en er een kaart bij pakken. Vanuit Olbia kun je langs de kust door het berglandschap naar het zuiden rijden. Aan de kust kun lekker uitrusten of gaan zeilen, varen of wat dan ook, want dat kan daar echt prachtig. De schipper weet dan ook de mooie plekjes! In Alghero kun je met een man of zes meevaren op een geweldig zeilschip. Je ziet de mooiste plekjes langs de kust én stopt om te zwemmen.”

Meer over