Frankrijk Puy du Fou Liesbeth Brederode

FrankrijkPuy du Fou: spektakel in Frans themapark

In het westen van Frankrijk, op iets meer dan een uur rijden van de stranden van de Vendee ligt Puy du Fou, na Disneyland Parijs het grootste entertainmentpark van Frankrijk dat jaarlijks ruim 2 miljoen bezoekers verwelkomt. Dat is niet gering! De hoogste tijd dus voor RonReizen om eens een kijkje te gaan nemen.

Puy du Fou: verwacht geen achtbanen en suikerspinnen, maar denk lokale geschiedenis verpakt in spectaculaire shows met tientallen acteurs en ongeëvenaarde special effects. Overal verschijnen ridders, schepen, en verrijzen onverwachts hele gebouwen uit het water. Giet hier een flinke lepel Franse grandeur overheen en je begrijpt: je kijkt je ogen uit. Misschien heb je in de Efteling de show Ravelijn gezien? Die werd geproduceerd door Puy du Fou!

Frankrijk Puy du Fou Liesbeth Brederode
 • In Puy du Fou krijg je enorme spektakelshow voorgeschoteld.

Geschiedenisspektakel

In 1977 opende tegen het decor van een kasteel in verval vlakbij het huidige park de eerste show Cinéscénie. Het was een spektakel dat ’s avonds in de zomermaanden speelde en waaraan honderden mensen uit de omgeving als acteur meededen. De show vertelde de geschiedenis van de streek. De avondshow La Cinéscenie bestaat anno 2022 nog steeds, ware het niet dat de audiovisuele effecten ten opzichte van veertig jaar geleden een 'bescheiden' upgrade hebben gehad.

Indrukwekkende shows in Puy du Fou

In het huidige Puy du Fou bezoek je tussen april en november de meest indrukwekkende shows rondom oude verhalen uit de geschiedenis van de streek. Je bent getuige van wagenrennende Romeinen en Galliërs in een Romeinse arena; Vikingen die de Franse kustplaats Noirmoutier binnenvallen; Koning Arthur die het zwaard Excalibur uit een rots trekt en een waanzinnige vogelshow met honderden roofvogels. 

Je moet het zelf zien

Dit alles wordt afgetopt door een zo mogelijk nog indrukwekkender avondshow Les Noces de Feu met prachtige licht- en geluidseffecten. Meer details hier zouden de verrassing maar verpesten dus ga het vooral met eigen zintuigen aanschouwen. Je gelooft het echt pas als je het gezien hebt.

Frankrijk Puy du Fou Liesbeth Brederode ballet
 • Le Ballet des Sapeurs...
Frankrijk Puy du Fou Liesbeth Brederode musketier
 • Musketier de Richelieu.

Handige app in Puy du Fou

Ondanks dat bij veel shows het beeld en de muziek al veel zeggen, wordt er door de acteurs ook gesproken… in het Frans. Via de app van Puy du Fou kun je de Nederlandse vertaling hiervan synchroon meeluisteren; vergeet dus niet je earpods mee te nemen. Sowieso is de app een aanrader – Puy du Fou heeft elke dag een ander programma (welke show op welk tijdstip) en je stippelt er je route door het park mee uit.

Frankrijk Puy du Fou Liesbeth Brederode ridders
 • De Ridders van de Ronde Tafel...

Overnachten ín Puy du Fou

Om het maximale uit je bezoek te halen moet je eigenlijk 2 dagen uittrekken voor Puy du Fou. In de buurt is een ruim aanbod van hotels en campings maar overnachten wordt pas echt een feestje in een van de thematische hotels in het park zoals Le Camp du drap d’Or in renaissancestijl of Les îles de Clovis; lodges in Merovingische stijl met rieten daken en een cool stapelbed voor de kids.

Frankrijk Puy du Fou Liesbeth Brederode La Citadelle
 • La CItadelle is een van de hotels.
Frankrijk Puy du Fou Liesbeth Brederode huisjes
 • Les Iles des Clovis zijn huisjes die je kunt huren.
Frankrijk Puy du Fou Liesbeth Brederode stad
 • Ook is er een middeleeuwse stad nagebouwd.

Info

 • Frankrijk Puy du Fou Liesbeth Brederode ridders

  Bij Puy du Fou kom je het gemakkelijkst met de auto, maar ook met de trein en vervolgens de pendelbus vanaf het TGV-station van Angers is het goed te bereiken.

  Een dagticket voor een volwassene kost €39 en voor een kind €28. Een tweedaags ticket €65 respectievelijk €47. Overweeg in het hoogseizoen uitbreiding met een Emotion pas, daarmee kun je met prioriteit de shows in en hoef je dus veel minder lang te wachten.

  Alle verdere info vind je op deze website van het themapark! 

Meer over