Filipijnen eilandhoppen RonReizen.nl

FilipijnenEilandhoppen op de Filipijnen

7.641 eilanden en minstens evenveel mogelijkheden: in de Filipijnen komen gastvrijheid, culturele en natuurlijke ervaringen samen. Ideaal dus om eens te gaan eilandhoppen en in een reis zoveel mogelijk verschillende ervaringen tot je te nemen. Hier geven we je vier routes langs Filipijnse eilanden om dit alles te ontdekken!

De Filipijnen is als toeristische bestemming maar liefst drie keer in de prijzen gevallen tijdens de Annual World Travel Awards 2023. De eilandengroep mag zich onder meer de beste strand- en de beste duiklocatie ter wereld noemen. Maar, de 7.641 eilanden van een van de grootste eilandengroepen ter wereld hebben meer te bieden. Van de gastvrijheid van de Filipino’s en avontuurlijke wandelingen over groene heuvels tot lokale specialiteiten en culturele tradities. Hier vier voorbeeldroutes om dat te ontdekken!

Filipijnen eilandhoppen RonReizen.nl

  Route 1: Manila, Clark, Cebu en Davao

  Al deze routes beginnen in de beste stedelijke bestemming ter wereld volgens de Annual World Travel Awards 2023: Manila. Deze bruisende metropool is een interessante mix van oud en nieuw. Overdag slenteren bezoekers door het oude stadsdeel, het Intramuros. ‘s Avonds ontdekken ze het bruisende nachtleven. Op anderhalf uur rijden ligt luchthaven Clark nabij Clark Freeport, een zakendistrict met luxe winkels en goede restaurants.

  Filipijnen eilandhoppen RonReizen.nl Manilla

   Vervolg je trip naar het paradijs

   Een vlucht verderop ligt het paradijselijke Cebu. Dit eiland staat bekend om haar vele watervallen en prijswinnende duiklocaties. Een mooie wandelroute is die naar de top van Osmeña Peak met uitzicht over het binnenland en de zee. De volgende vlucht gaat richting het zuiden, naar de grootste stad van de Filipijnen. De markten van Davao zijn een feest voor alle zintuigen, evenals het rustige en bloemrijke Eden Nature Park. Davao ligt aan de voet van de Mount Apo, de hoogste berg van de Filipijnen en is een waar paradijs voor wandelaars en klimmers.

   Filipijnen eilandhoppen RonReizen.nl Cebu
   • Watervallen op Cebu.

   Route 2: Manila, Banaue, Bohol, Cebu en Boraca

   Vanuit hoofdstad Manila zijn de rijstvelden van Banaue makkelijk met de bus te bereiken. De ruim 2.000 jaar oude rijstterrassen vormen een oase van groen rond rode daken en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een vlucht verderop ligt Bohol, het eiland met de iconische kegelvormige Chocolate Hills. Vanaf het uitkijkpunt bij Carmen is het bijzondere landschap goed te zien. In de Bohol Tarsier Sanctuary leeft de tarsier, een aapachtige soort ter grootte van een vuist.

   Filipijnen eilandhoppen RonReizen.nl rijstterrassen
   • Prachtig die rijstterrassen.
   Filipijnen eilandhoppen RonReizen.nl Chocolate Hills
   • Het wonderlijke geologische landschap van de Chocolate Hills.
   Filipijnen eilandhoppen RonReizen.nl Tarsier
   • Bijzonder diertje, de Tarsier.

   Zon, zee en strand op het tweede deel

   Vanaf Bohol is het eiland Cebu per boot bereikbaar. Na een bezoek aan het duikwalhalla vliegen reizigers naar Boracay, dat bekend staat om de hagelwitte stranden. Zonnebaden, zeemeermin-zwemlessen en zeilen bij zonsondergang behoren tot de hoogtepunten. ‘s Avonds wordt er een feestje gevierd tijdens traditionele fire dancing.

   Filipijnen eilandhoppen RonReizen.nl Boracay
   • Boracay: mooi!

   Route 3: Manila, Coron, El Nido en Puerto Princesa

   Manila is een goed startpunt voor een rondreis over de prijswinnende eilandengroep Palawan. Op het eiland Coron stelen het turquoise water van Coron Bay en de Barracuda- en Kayangan-meren de show. Nóg mooier is het onder water, waar wrakken van de Japanse schepen uit de Tweede Wereldoorlog het thuis zijn geworden van kleurrijk onderwaterleven.

   Filipijnen eilandhoppen RonReizen.nl duiken
   • Duiken naar WO2-wrakken bij Coron.

   Op het water! 

   Een vlucht verderop ligt El Nido, waar bezoekers zich na een vaartocht door heldere baaien en tussen torenhoge rotswanden ontspannen op de stranden van Nacpan en Las Cabanas. Na een verblijf in de El Nido resorts stappen avonturiers helemaal zen in de bus naar Puerto Princesa, de hoofdstad van Palawan. Nabij de stad, in Sabang, begint een boottocht over de beroemde ondergrondse rivier. Wie liever onder water op avontuur gaat, duikt in het Tubbataha reef met schildpadden en vele soorten vissen.

   Filipijnen eilandhoppen RonReizen.nl Sabang
   • Bij Sabang maak je een boottocht over een ondergrondse rivier.

   Route 4: de ultieme rondreis op de Filipijnen

   Wie echt wil ervaren hoe gevarieerd de Filipijnen zijn, maakt een rondreis van drie tot vier weken langs bovengenoemde locaties. Het ultieme eilandhoppen kan er als volgt uitzien:

   Busreis van Manila naar Banaue en terug

   Vlucht van Manila naar Coron en terug

   Vlucht van Manila naar Bohol

   Boottocht van Bohol naar Cebu

   Vlucht van Cebu naar El Nido

   Vlucht van El Nido naar Boracay en terug

   Vlucht van El Nido naar Cebu

   Vlucht van Cebu naar Manila

   De rechtstreekse vluchten duren maximaal anderhalf uur. Het uitzicht op turquoise baaien, witte stranden en groen binnenland is vanuit de lucht misschien nog wel mooier dan vanaf de grond.

   Filipijnen eilandhoppen RonReizen.nl strand

    Info

    • Ontdek de vele facetten van de eilandstaat, zoals de kleinste vulkaan op aarde, ondergrondse rivieren of de 'trappen naar de hemel', zoals de weelderige groene rijstterrassen van Banaue worden genoemd. Zowel binnenlandse vluchten als scheepsverbindingen en veerboten maken comfortabele rondreizen mogelijk door de drie eilandengroepen Luzon, Visayas en Mindanao - van de hoofdstad Manilla in het noorden met invloeden uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd, tot de droomstranden op Boracay en de Chocolate Hills op het eiland Bohol in het zuiden. Rond de eilanden is de Stille Oceaan thuisbasis van 2.000 verschillende vissen en 400 verschillende soorten koraal, die duikers van over de hele wereld tot een bezoek verleiden.

     Veel meer info over de Filipijnen vind je op deze website

    Meer over