Nederland Drenthe Winterwoods winterkamperen RonReizen.nl

NederlandOntdek het zelf: winterkamperen in Drenthe

Gek op kamperen? Maar nooit in de winter? Toch zijn er mogelijkheden, zoals de pop-up camping Winterwoods in Drenthe. Ga het avontuur aan en beleef de nieuwste trend zelf. Ga winterkamperen!

Onder een heldere sterrenhemel rond een knisperend kampvuur met een glühwein of warme thee, diep wegkruipen onder je warme deken en wakker worden met een laagje rijp op je tent en een winterzonnetje. Dat is winterkamperen; dé trend van deze winter. Hier geven we je vijf redenen om het uit te proberen! 

Nederland Drenthe Winterwoods winterkamperen RonReizen.nl
  • Ga eens winterkamperen...

Pure stilte en rust

In de winter heerst er een bijzondere sfeer in de natuur. Er zijn maar weinig mensen die de kou trotseren. Je kunt echt genieten van de stilte. Doordat er zo weinig mensen zijn, laat wild zich sneller zien.   

Nederland Drenthe Winterwoods winterkamperen RonReizen.nl wandelen
  • Heerlijk rustig en prachtig om te wandelen.

Beter voor lijf en leden

Doordat de dagen kort zijn in de winter is de kans dat je lichaam voldoende licht krijgt kleiner. Mensen die overdag meer zonlicht zien, slapen 's nachts dieper en voelen zich 's ochtends frisser en vrolijker. Zonlicht heeft effect op de kwaliteit en diepte van de slaap. Licht, met name in de ochtend, versnelt de biologische klok en laat hem daarmee in de pas lopen met het ritme van dag en nacht. Daardoor word je 's avonds 'op tijd' moe en kun je in slaap vallen. Tijdens een kampeervakantie ben je veel buiten, juist in de winterperiode zo belangrijk.

Nederland Drenthe Winterwoods winterkamperen RonReizen.nl yurts
  • Winterwoods gebruikt yurts...

Nieuwe uitdagingen! 

Dankzij de natuurelementen heb je ineens heel andere uitdagingen aan te gaan en prikkel je je zintuigen. Om jezelf warm te houden stook je een vuurtje op waarvoor hout nodig is. Na instructie is boomstammen splijten een eitje. En hoe beter je hout hoe makkelijker je je vuurtje opstookt. Of ga voor een koudetraining waarbij je na een korte training je adem onder controle leer te krijgen om je vervolgens in een ijskoud meer te dompelen. Bewezen goed voor het immuniteitssysteem!

Nederland Drenthe Winterwoods winterkamperen RonReizen.nl interieur yurt
  • Het interieur van een van de yurts van Winterwoods.

Laat je wekken door de zon

Kamperen in de winter is niet te vergelijken met de zomer. Knus en warm in je comfortabele bed luister je ‘s ochtends naar de stilte. Doordat de zon later opkomt, word je meestal gewekt door de zon en kun je de zonsopgang meemaken. Of je ziet de dauw van het veld trekken terwijl een hert je verbaasd aankijkt.  

Nederland Drenthe Winterwoods winterkamperen RonReizen.nl sterrenhemel
  • Laat je wekken door de zon, maar eerst van de sterrenhemel genieten.

Avontuurlijk en groen

Winterwoods bewijst dat je voor avontuur niet ver hoeft te reizen. In de Drentse natuur ga je mountainbiken, volg je een koudetraining en kook je boven je eigen kampvuur. Kamperen is de meest milieuvriendelijke manier van overnachten doordat je water- en energieverbruik beperkt. In z'n algemeenheid geldt: hoe luxer de accommodatie, hoe groter de klimaatgevolgen.

Nederland Drenthe Winterwoods winterkamperen RonReizen.nl kampvuur
  • Heerlijk buiten.

Info

  • Nederland Drenthe Winterwoods winterkamperen RonReizen.nl yurt

    Winterwoods is een pop-up camping in de dichte bossen van Drenthe. Overdag kun je workshops volgen, verken je de omgeving of warm je jezelf op in de sauna. In de avond geniet je van een drankje bij het kampvuur of stook je de houtkachel op in je eigen traditionele yurt. Zie voor meer informatie: https://winterwoods.nl

Meer over