Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl

TurkijeVolop zon èn cultuur aan Turkse Rivièra

Voor een veelzijdige zonvakantie is de Turkse Rivièra de perfecte plek. Met bijna het hele jaar door zon is de adembenemende kust van Turkije een van de meest populaire én gastvrije bestemmingen voor een vakantie met het gezin. Door de prachtige kustlijnen die van de Middellandse Zee tot de Egeïsche Zee lopen, en de culturele schatten uit de oudheid, biedt Turkije een perfecte mix tussen zonnebaden en cultuursnuiven.

Gelegen in het Middellandse Zeegebied en met de beroemde Bosporus als verbinding tussen het Aziatische en Europese continent, is Turkije een unieke bestemming en een hub voor culturele interactie. Voeg daarbij de verschillende klimaten, de natuur en de gastronomie die is beïnvloed door de diversiteit van vele beschavingen door de eeuwen heen. Gelegen op dit kruispunt van culturen, kent Turkije een synthese tussen tradities en modernisme. 

Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl strand
 • Mooie sranden...

Veelzijdige kustregio

Als we de Turkse Rivièra uitlichten biedt deze regio comfortabele en vooral gezinsvriendelijke hotels aan, stranden die ook geschikt zijn voor watersporten, diverse culinaire hoogstandjes en een gunstige ligging ten opzichte van de historische steden aan de kust van de Egeïsche en Middellandse Zee. Een veelzijdige vakantiebestemming dus en ideaal om te zonnebaden en te zwemmen bij de stranden met een Blauwe Vlag, ruïnes en musea te bezoeken en natuurlijk om te genieten van de lokale delicatessen uit de Turkse mediterrane keuken.

Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl hotel

  Antalya is het hart van de regio

  Antalya staat ook wel bekend als het hart van de Turkse Rivièra. Het is een van de populairste bestemmingen in Turkije voor gezinsvakanties en biedt een overvloed aan luxe hotels met een breed scala aan voorzieningen voor het hele gezin. Zo ontspan je op een van de witte zandstranden, terwijl de kinderen van de glijbanen suizen. De hele dag door geniet je van de heerlijke smaken van de mediterrane keuken. Naast de belevenissen in het hotel, kun je ook een bezoek brengen aan een van de unieke themaparken van de stad.

  Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl haven Antalya
  • De haven van Antalya.
  Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl Antalya oude stad
  • Zicht op de 'oude stad'.

  Boeiende culturele geschiedenis in Antalya

  Naast zon, zee en strand wordt Antalya ook gekenmerkt door haar fascinerende geschiedenis. De regio biedt een overvloed aan indrukwekkende monumenten. Zo heeft Kaleiçi, de ‘oude stad’ van Antalya, artefacten uit verschillende perioden, van het Romeinse tot het Ottomaanse Rijk. Daarnaast zijn Patara, Perge, Phaselis, Termessos, Aspendos, Side, Olympos en Myra slechts een paar van de belangrijke oude steden die de rijke geschiedenis van Antalya belichten. Sommige van deze oude schatten zijn ook toegankelijk via prachtige wandelpaden en geopend om te bezoeken in de koelere avonduren.

  Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl Romeinse straat perge
  • De overblijfselen van een Romeinse straat in Perge.

  Mooie wandelingen in de omgeving

  Voor het maken van indrukwekkende wandelingen ben je in Antalya ook aan het goede adres. Zo is de ‘Lycian Way’ de eerste lange-afstandsroute van Turkije. Of bewandel de St. Paul's Way. Dit is een 500 kilometer lange route, geïnspireerd op de eerste reis van apostel Paulus. Tijdens een korte of langere wandeling samen met het gezin geniet je van adembenemende uitzichten over prachtige baaien, weelderige bossen en historische ruïnes.

  Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl Lycian Way
  • Lycian Way is een favoriet hikerspad.

  De natuur in, boven en onder water

  Andere gezinsvriendelijke activiteiten in Antalya zijn watersporten zoals duiken. Kaş ligt verscholen in de Middellandse Zee en wordt zelfs beschouwd als een van de tien beste duikbestemmingen ter wereld. Het gebied kent vele grotten en riffen, waar je onder andere roggen en karetschildpadden kunt spotten. De canyons, nationale parken en grotten van Antalya zijn allemaal unieke natuurwonderen. Zo behoren de grotten Karain en Damlataş, evenals de Köprülü-kloof, tot de vele bezienswaardigheden in het gebied voor gezinnen. Antalya staat ook bekend om zijn pretparken, die een dag vol plezier garanderen voor gezinnen met kinderen.

  Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl grotduiken
  • Duiken naar een grot in Antalya.

  Ook Bodrum heeft veel te bieden

  De regio Muğla, dat de Egeïsche zee en de Middellandse Zee met zijn ongerepte baaien verbindt, is ook een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. Dankzij de natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en de resorts in de omgeving van Bodrum tot Fethiye, is het voor veel gezinnen hun favoriete bestemming. De steden in de Turkse provincie Muğla staan bekend om de stranden met een Blauwe Vlag. Zo is Bodrum een populaire bestemming aan de Egeïsche kust voor zowel zonaanbidders als echte geschiedenisliefhebbers. Bezoek Bodrum Castle, of ook wel: de Petrusburcht. Het is een versterkte burcht op een schiereiland voor de haven van de Turkse stad Bodrum, waar nu het Bodrum Underwater Museum is gevestigd. 

  Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl Bodrum Castle
  • Bodrum Castle, ook wel bekend als de Petrusburcht.

  Bodrum: startpunt voor blue cruises

  Bodrum is goed gelegen voor watersporten en is ook een startpunt voor de beroemde ‘blue cruises’, die haar naam heeft te danken aan de prachtige, intens blauwe baaien die de cruiseboten doorkruisen. Daarnaast vind je in Bodrum verschillende restaurants met een of meerdere Michelinsterren die de beste Turkse en internationale gerechten serveren.

  Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl Bodrum haven
  • De haven van Bodrum waar vele Blue Cruise-zeilschepen vandaan vertrekken.

  De vlinders van Fethiye

  Fethiye is de thuisbasis van Ölüdeniz, een internationaal bekend strand, maar ook van de Vlindervallei, een leefgebied voor meer dan 80 vlindersoorten, en de prachtige Kabak-baai. Gezinsvriendelijke activiteiten in Fethiye bestaan onder meer uit een bezoek aan de Saklıkent-kloof en Köyceğiz. Deze cittaslow-stad - een stad die o.a. goed scoort op het gebied van gastvrijheid, milieu en cultuurhistorie - is gelegen op de route tussen Marmaris en Fethiye. Hier kun je Caretta-schildpadden spotten. Ook Babadağ bevindt zich in Fethiye, een van de meest bekende paraglidingcentra in Turkije.

  Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl vlindervallei
  • De Vlindervallei van Fethiye.

  Strand, cultuur en sport

  Tot slot: vergeet niet dat de regio een walhalla is voor golfers. Zo is Belek  een van de populairste uitvalsbasissen als golfbestemming. Je vindt hier golfbanen van wereldklasse. Kortom: een zonvakantie naar de Turkse Rivièra is dus niet alleen een heerlijke bestemming voor een strandvakantie, maar ook voor een flinke dosis cultuur en ontspanning ben je hier aan het juiste adres. 

  Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl golf
  • Aan de Turkse Rivièra kun je ook uitstekend golfen.
  Turkije Turkse Riviera zon strand cultuur RonReizen.nl strand

   Info

   • Bezoek www.goturkiye.nl/ voor meer informatie over Turkije en deze gezinsvriendelijke activiteiten.

   Meer over