Natuur ontdekken RonReizen.nl

NederlandOntdek de natuur in je eigen omgeving

Ga tijdens een natuuractiviteit op verkenningstocht in de omgeving en laat je verrassen door al het moois wat de natuur te bieden heeft. Van ijskoud zwemmen en wandelen door het slik, tot vogels kijken en natuurfotografie. Elke activiteit leert je op een andere manier kennis maken met de natuur.

Via Natuurhuisje.nl, een marktplaats voor vakantiehuizen ver weg van de massa en omringd door rust en ruimte, zijn er een kleine honderd natuuractiviteiten te vinden. Hier een greep uit het gevarieerde aanbod, waarbij je uiteraard ook een leuk natuurhuisje voor jezelf kunt boeken...

Natuur ontdekken RonReizen.nl

  Wildplukken in de stad

  In en rond het Amsterdamse Westerpark, want ook midden in de stad kan je genieten van de natuur, als je maar weet waar je moet kijken. Tijdens de wildplukwandeling leer hoe je planten moet herkennen, waar ze groeien, hoe ze smaken en waar je ze voor kunt gebruiken. Neem een zakje mee voor je vondsten. 

  Natuur ontdekken RonReizen.nl wildpluk
  • Wildpluk-wandelingen in Amsterdam.

  Vogels spotten

  Vanuit Overveen begint de wandeling door de prachtige Kennemerduinen tijdens de vogeltrek. De boomleeuwerik zingt volop. De specialiteit van het gebied is de zeldzame geoorde fuut en wie weet zie je een paapje, beflijster, tapuit, koperwiek, kramsvogel of leuke kuifmees. 

  Natuur ontdekken RonReizen.nl vogels spotten
  • Vogels spotten in de Kennemerduinen.

  Het wild van de Veluwe

  Vanuit het hart van de Veluwe begint de wildexcursie. Tijdens de drie uur durende wandeling ga je op zoek naar de sporen van edelherten, wilde zwijnen, reeën, dassen, vossen, wolven en wisenten. Grote kans dat je onderweg ook diverse vogelsoorten spot. Onderweg vertelt de ervaren gids, die het gebied onderhand als geen ander kent, meer de verhalen over dit bijzondere leefgebied. 

  Natuur ontdekken RonReizen.nl wild
  • Wild spotten op de Veluwe.

  De rol van mieren

  Van maart tot september leent Sellingen zich als de ideale plek om op zoek te gaan naar mieren. Tijdens de excursie ontdek je wat de nuttige rol is van mieren en hoe ze leven in een wereld van voedselbomen, mierensnelwegen en mierenteamwork. Ook kom je het antwoord te weten op de vraag waarom mieren een indicator zijn voor biodiversiteit. 

  Natuur ontdekken RonReizen.nl mieren
  • Mierenexcursie in Sellingen.

  Een bosbad...

  In Holten kun je ontdekken wat Shinrin Yoku is, zoals de Japanners het noemen: een verkwikkend bosbad nemen door simpelweg stil en eerbiedig te zijn in het bos. Mindfull aanwezig zijn in het bos is zeer ontspannend, stressverlagend en goed voor je immuunsysteem. 

  Natuur ontdekken RonReizen.nl bos
  • Neem een bosbad...

  Info

  • Alle activiteiten zijn los of in combinatie met een natuurhuisje te boeken. Het meest actuele overzicht is hier te vinden.

  Meer over