Mauritius zon RonReizen.nl c MTPA

MauritiusMauritius: parel van de Indische Oceaan

Mauritius is een van de geliefde bestemmingen in de Indische Oceaan. Het eiland wordt geroemd om zijn weelderige bossen, ongetemde watervallen, unieke wildlife, ruige bergen en witte stranden met palmbomen, samen met luxe resorts van wereldklasse, romantische omgevingen en een focus op duurzaam toerisme. Wil je even ontsnappen aan de donkere gure wintermaanden? Dan is Mauritius best een fijne optie!

Mauritius werd onlangs bekroond met vier belangrijke prijzen bij de 2023 World Travel Awards (WTA). Dit jaarlijkse evenement beloont  toppresteerders in verschillende categorieën op het gebied van reizen, toerisme en hospitality. Mauritius kreeg de hoofdprijzen in de categorieën 'Beste bestemming voor avontuurlijk toerisme in de Indische Oceaan', 'Beste trouwbestemming in de Indische Oceaan', 'Beste bestemming voor duurzaam toerisme in de Indische Oceaan' en 'Beste cruisebestemming in de Indische Oceaan'. 

Mauritius zon RonReizen.nl c MTPA

Het heerlijke klimaat van Mauritius

Mauritius ligt in de Indische Oceaan, ongeveer 800 kilometer ten oosten van Madagaskar. Het vulkanische eiland staat bekend om de warmte van zijn multiculturele bevolking, de witte zandstranden en luxe hotels. Dankzij het aangename klimaat, zelfs tijdens de koelere seizoenen van mei tot september, waarbij de temperaturen zelden onder de 22°C zakken langs de kust, is Mauritius het hele jaar door een ideale vakantiebestemming.

Mauritius zon RonReizen.nl c MTPA

Veel variatie op Mauritius

Het eiland is perfect voor liefhebbers van watersport, golfers, wandelaars, cultuurliefhebbers, wellnessgasten, huwelijksreizigers en gezinnen. De hoofdstad van Mauritius is Port Louis. Het eiland telt 1,3 miljoen inwoners, inclusief het eiland Rodrigues. Drie religies leven hier harmonieus samen: het hindoeïsme, de islam en het christendom. Engels is de administratieve taal van het eiland, maar Frans en het Creools worden dagelijks gebruikt.

Mauritius zon RonReizen.nl c MTPA

De mooiste stranden van Mauritius

De mooiste stranden van Mauritius zijn onder andere Flic en Flac, Belle Mare, Blue Bay, Trou aux Biches, Tamarin, Grand Bay en Pereybere. Vooral bij de twee laatste tref je leuke restaurantjes, cafés en winkeltjes. Een mooi uitje is een boottochtje van zo'n tien minuten naar Ile aux Cerfs. Dit onbewoonde eiland in het oosten van Mauritius is echt een paradijs voor watersporters. En... hier vind je het mooiste strand van Mauritius.

Mauritius zon RonReizen.nl c MTPA

Info

Meer over