De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
National Park Wales

WalesZo viert Wales het buitenleven in 2020

In 2020 viert Wales de landschappen, rijke geschiedenis en onderscheidende cultuur van het land. Van de schoonheid van de drie nationale parken tot de overvloed aan flora en fauna langs de kustlijn, Wales staat garant voor avontuur en unieke buitenervaringen. Er is een schat aan dingen om naar uit te kijken in Wales in 2020.

Ervaar het buitenleven in Wales

Verken 1.370 mijl van opvallende kustlijn langs het Wales Coast Path, dat het beste van de diverse kustgebieden van het land laat zien. Ontdek alles van winderige stranden en duinen vol met lokale flora en fauna tot schilderachtige vissersdorpjes en bruisende badplaatsen. Zie grijze zeehonden en bruinvissen voor de kust van Anglesey, kijk uit voor papegaaiduikers en jan-van-genten in Pembrokeshire en zie de grootste populatie tuimelaars van Groot-Brittannië in de schilderachtige omgeving van Cardigan Bay. Wales Coast Path heeft een reeks korte en langere wandelroutes gecreëerd, inclusief mindfulness, culturele en gezinsvriendelijke uitstapjes, dus er is iets voor elke bezoeker om van te genieten.

Wales Coast Path
  • Wales Coast Path.

The Wales Way: 3 routes

The Wales Way, dat in 2020 een plaats heeft verdiend in de Top 25 van National Geographic om te bezoeken, bevat een verzameling van drie verschillende tourroutes die het land doorkruisen en neemt veel van de verschillende landschappen van de natie over, waarbij geschiedenis, cultuur en attracties worden getoond. De 300 kilometer lange Cambrian Way slingert van noord naar zuid langs de ruggengraat van Wales, terwijl de Coastal Way een groot deel van de westkust volgt. Ten slotte volgt de North Wales Way een oude handelsroute langs de noordkust naar Anglesey, langs kustplaatsen, prachtige kastelen en natuurparadijzen.

Cambrian Way
  • Cambrian Way.

Stranden in Wales

Wales heeft ook tal van bekroonde stranden om te verkennen - veertig kregen in 2019 de status Blauwe vlag, wat betekent dat er meer stranden met blauwe vlag per mijl kust zijn dan waar dan ook in Groot-Brittannië. Green Coast Awards werden toegekend aan achttien stranden, ter erkenning van de verborgen juweeltjes langs de kustlijn die de ondersteunende infrastructuur missen, terwijl nog eens veertig de Seaside Award behaalden als een teken van goede voorzieningen en waterkwaliteit. Het zand van Barafundle, Rhossili Bay en Llanddwyn stonden ook allemaal op de TripAdvisor-top 10 Britse stranden, waar duizenden reizigers op hebben gestemd.

Barafundle Beach
  • Barafundle Beach.

Nationale Parken in Wales

Voor een echte smaak van de wildernis, ga je naar een van de drie nationale parken van Wales - Snowdonia, Brecon Beacons en de Pembrokeshire Coast. Naast hun landschappelijke schoonheid, staan ​​zowel Snowdonia als de Brecon Beacons bekend om hun sterrenkijken en hebben ze de erkenning als International Dark Sky Reserves, waarvan er wereldwijd slechts vijftien zijn. Ontdek de ruige landschappen van Snowdonia met een ritje op de historische Snowdon Mountain Railway, heropend in maart 2020, naar de top van Mount Snowdon. Zoom over Penrhyn Slate Quarry op de snelste zipline van Groot-Brittannië, Velocity 2, of verdwaal in de magie van Portmeirion. U kunt ook de nieuwste brouwsels proeven in de Penderyn-distilleerderij, achterover leunen en ontspannen aan boord van de Brecon-bergtrein, of een wandeling maken over Pen y Fan voor een voorproefje van de Brecon-bakens.

Historische monumenten in Wales

Aangezien Wales de thuisbasis is van 600 kastelen, is het onmogelijk om buiten over de Welsh te praten zonder de historische monumenten te vermelden. Van de imposante UNESCO-werelderfgoedlocaties in Caernarfon, Beaumaris, Conwy en Harlech tot de ruïnes van Raglan en de scheve toren in Caerphilly, elk kasteel heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Als het jaar van de buitenlucht, is 2020 het moment om meer te ontdekken over de geschiedenis achter hen en de schilderachtige landschappen waar de grote forten zijn gebouwd.

Conwy Castle
  • Conwy Castle.
Meer over