Haven van Hamburg

DuitslandMaak een afwisselende roadtrip door Duitsland

Wat dacht je van een fijne roadtrip dit jaar? In Duitsland kun je lekker op pad met de auto en rijg je interessante steden door het hele land aaneen. En het leuke is: deze steden zijn erg verschillend! Hieronder lees je over een avontuurlijke roadtrip die je langs Hamburg, Berlijn en Dresden voert.

Hamburg

Als je kiest voor de combinatie Hamburg, Berlijn en Dresden, dan reis je eerst naar de noordelijke gelegen metropool Hamburg. Deze mondaine, extravagante Hanzestad heeft veel verschillende gezichten, zoals het hippe Schanzenviertel dat een groot contrast vormt met HafenCity en Speicherstadt. Voor het ultieme vakantiegevoel ga je picknicken in het fraaie Alsterpark. Maar vergeet ook vooral niet de immense haven van Hamburg te bezoeken!

Lees ook: 

trendy Hamburg in een monumentaal decor van Harri Theirlynck

Speicherstadt Hamburg
  • Speicherstadt in Hamburg

Berlijn

Je vervolgt de reis in circa drie uur naar Berlijn. De frivole stad met de Kurfürstendamm en Unter den Linden: het zijn bekende straatnamen uit het rijke en roemruchte verleden. De wijken in Berlijn hebben vanwege de historische tweedeling heel verschillende karakters. De wijk Prenzlauer Berg is een ontdekking, het is een hippe wijk en er is veel reuring. Wil je lekker ontspannen? Daar is genoeg ruimte voor aan Strandbad Wannsee.

Lees ook:

Een roadtrip door Ierland is populairder dan ooit

en vind hier al onze verhalen over Berlijn

Berlijn
  • Uitzicht op Berlijn.

Dresden

Vervolgens rijd je zuidwaarts naar Dresden. Deze in de oorlog verwoeste barokstad is in volle glorie hersteld en ademt een en al historie en cultuur. Het aanschouwen van de vele prachtige gebouwen zal een verpletterende indruk achterlaten. Een dagje de natuur in? Dat kan heel goed als je een uitstapje maakt naar het nabijgelegen National Park Sächsische Schweiz.

Neumarkt Dresden
  • Het plein Neumarkt in Dresden.

Meer roadtrips

Er zijn in Duitsland tal van roadtrips te bedenken. Ben je helemaal in voor een avontuurlijke roadtrip door Duitsland en wil je diverse boeiende steden bezoeken? Klik dan hier voor het aanbod van Stedentrips.nl.

Meer over