De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Passiespelen Oberammergau - RonReizen

NederlandHet laatste (reis)coronanieuws

Het laatste reisnieuws rond de coronapandemie vind je hier. Nu veel in ons land tot stilstand is gekomen en we geacht worden zoveel mogelijk thuis te blijven, krijgt de reiswereld het enorm voor haar kiezen. Een update over de gevolgen van de maatregelen rond het coronavirus die tot nu zijn genomen.

* Vakantiepark Roompot Roompot stelt de opening van alle kampeerplaatsen in Nederland uit tot 1 juni en verscherpt de maatregelen om social distancing te garanderen.

* Maastricht Aachen Airport heeft de boel op slot gegooid nu alle vakantievliegers toch geen vluchten meer uitvoeren. 

* Corendon is bezig met de bouw van een enorm hotel op Curaçao. Het Mangrove Beach Hotel zou voor een deel nu al opengaan, maar dat is nu door Corendon uitgesteld tot nader order! 

* Het Noors verkeersbureau heeft per direct haar kantoor in ons land gesloten. De Nederlandse en ook Belgische markt is nu aangewezen op het hoofdkantoor in Oslo. 

* De Olympische Spelen zijn na heel wat geharrewar nu officieel uitgesteld tot 2021. 

Corendon heeft per direct besloten om in verband met het coronavirus al haar vakanties met vertrek tot 1 juni 2020 te annuleren. Dit besluit is het gevolg van het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid, waarbij niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland voorlopig worden afgeraden. Bovendien zijn op vrijwel alle vakantiebestemmingen vergaande maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken. Hierdoor kunnen vakantiegangers er niet meer terecht, ook omdat luchthavens, hotels en restaurants gesloten zijn. Naar verwachting gaat deze situatie nog geruime tijd duren. Daarom wil Corendon voor haar klanten duidelijkheid scheppen. 

Corendon - RonReizen
 • Corendon heeft al haar vakanties geannuleerd...

Voucher in plaats van geld terug

Zou je normaliter je geld terugkrijgen; Corendon biedt een voucher aan. Corendon realiseert zich dat zij onder normale omstandigheden bij een annulering door de reisorganisator de gehele reissom zou moeten terugbetalen. De huidige situatie is echter zo uitzonderlijk dat het bedrijf  zich op het standpunt heeft gesteld dat het gerechtvaardigd is om hiervan af te wijken. Corendon is samen met de reis- en luchtvaartbranche in overleg met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Autoriteit Consument en Markt. Volgens ANVR-topman Frank Oostdam komt daar woensdag (25 maart) duidelijkheid over het coronavoucher... 

  De luchtvaart en corona

  Transavia voert vanaf vandaag geen enkele vlucht meer uit. Het bedrijf dat in de problemen is gekomen door de coronapandemie, heeft ook een akkoord gesloten met FNV over de nabije toekomst. De werknemers stemden massaal in met de noodmaatregelen die ondermeer geen winstuitkering en het inleveren van vakantiedagen behelsen in ruil voor baangarantie. 

  Ook Emirates, die als een van de weinige luchtvaartmaatschappijen nog vloog, heeft nu besloten alles aan de grond te houden. Vanaf 25 maart schrapte het bijna alle passagiersvluchten, maar cargovluchten blijft het wel nog uitvoeren. Ook wordt het basissalaris voor het merendeel van haar werknemers voor drie maanden verlaagd om ontslagen te voorkomen. 

  Ook Singapore Airlines heeft rigoreuze maatregelen genomen en houdt 138 van de bijna 150 toestellen aan de grond. 

  Europese vliegtuigbouwer Airbus keert dit jaar geen dividend uit aan de aandeelhouders; sterker, het heeft 15 miljard geleend om dit jaar door te komen. 

  Transavia - RonReizen
  • Transavia verkeert in zwaar weer door de coronapandemie...

  Corona en Broadway

  Mocht Netflix je gaan vervelen: BroadwayHD is de naam van het platform dat toegang biedt tot meer dan 300 Broadway voorstellingen, waaronder klassiekers als Wicked, Romeo and Juliet en Les Miserables. Het platform bestaat sinds 2015 en is al aardig bekend onder de theaterfans. Het doel van deze service is om theater van een hoog niveau toegankelijk te maken voor iedereen wereldwijd. Het platform filmt optredens van Broadway, The West End en andere locaties, zodat wij ze vanuit het comfort van de woonkamer, thuis op de bank kunnen bekijken. Meezingen mag! 

  Broadway - RonReizen
  • De beroemde Broadway-musicals kun je thuis op de bank beleven...
  Broadway - RonReizen

   Geen passiespelen

   De 42e editie van de Oberammergauer Passionsspiele in de Duitse deelstaat Beieren wordt vanwege de actuele situatie rondom de coronapandemie uitgesteld. “De gezondheid van onze bezoekers en iedereen die meewerkt aan de voorstellingen heeft voor ons de hoogste prioriteit. Vandaar dat we de première van de Passiespelen, die gepland stond voor 16 mei 2020, verschuiven naar 2022”, zegt de organisatie. 

   Saillant detail: de Passiespelen komen voort uit een gelofte die de inwoners van het Beierse dorp Oberammergau in 1633 deden toen het dorp werd geteisterd door de pest. Ze beloofden God het passieverhaal, over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus Christus, om de tien jaar op te voeren als niemand meer aan de pest zou sterven. De eerste editie vond in 1634 plaats. De dorpsbewoners willen deze gelofte uit 1633 graag in ere houden en dus wordt er momenteel al een begin gemaakt met de voorbereidingen voor het Passiespel van 2022. De première staat gepland op 21 mei 2022, de overige speeldata worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

   Passiespelen Oberammergau - RonReizen
   • De beroemde passiespelen in Oberammergau worden verplaatst naar 2022...

   Australië en Nieuw-Zeeland op slot

   Net als in ons land waar de natuurgebieden, stranden en andere openbare plekken het afgelopen weekend volliepen, waren het de beelden van een overvol Bondi Beach in Sydney de reden voor de Australische regering om de boel op slot te gooien. En meteen rigoureus want de maatregelen zoals sluiting van horeca en geen sportwedstrijden meer, gelden direct voor maar liefst zes maanden. 

   Ook Nieuw-Zeeland, waar het aantal besmettingen relatief laag is, gaat toch compleet op slot. Binnen twee dagen moet alles wat niet essentieel is de deuren dichthouden. Een Nederlandse reizger die nog in Auckland zit, vertelde ons dat het van "een normaliter rustige kalme stad nu is omgeschakeld naar een gestreste panikerende stad".

   Bondi Beach - RonReizen
   • Het was dit beeld van een overvol Bondi Beach dat de Australische regering ertoe zette om het land compleet op slot te gooien.
   Meer over