Malta

MaltaPlezierig nazomeren op Malta

Ben je nog niet helemaal klaar voor de herfst in Nederland? Verleng dan de zomer op Malta dit najaar! Voor het mediterrane eiland zijn de herfstmaanden een ideale reisperiode: het landschap is groen, het weer zonnig en warm en het toerisme minder massaal dan in het hoogseizoen.

Grootste voordeel: in oktober biedt Malta ook nog eens veel bijzondere festivals en evenementen die de vriendelijke, historische en bruisende cultuur vieren. Lees snel verder. 

Malta’s grootste kunst- en muziekfestival

Notte Bianca is een van de meest spectaculaire festivals op Malta’s kalender. Tijdens één speciale nacht in oktober, staat de historische hoofdstad Valletta volledig in het teken van culturele festiviteiten. Magisch verlichte straten en pleinen zijn het toneel van de beste muziek, dans, theater, visuele en literaire optredens. Ook ontdekken festivalgangers de intrigerende wereld van nieuwe en digitale kunst, kun je oude ambachten bekijken en zijn er talloze kraampjes met traditionele lekkernijen. Toegang tot Notte Bianca is gratis en ook veel musea en culturele instellingen betreed je deze nacht helemaal kosteloos!

Notte Bianca
  • Welke kant je ook opgaat tijdens Notte Bianca, overal vind je kunst en lekkernijen.

‘Fall’ in love met Malta bij kaarslicht

Een ander bijzonder evenement deze herfst is Birgufest (of ‘Birgu by Night’) dat jaarlijks georganiseerd wordt in de gelijknamige stad. Dit eeuwenoude, pittoreske plaatsje wordt één van de mooiste van Malta genoemd. Tijdens Birgufest wordt het helemaal sprookjesachtig: de historische stad wordt verlicht door duizenden kaarsen, verspreid over elke trap en elk balkon. Tussen de fonkelende lichtjes geniet je tijdens het festival o.a. van muzikale concerten, het werk van lokale kunstenaars en proef je de smaken van Malta bij kaarslicht. Veel bezienswaardigheden en musea zijn tegen gereduceerde prijzen open tot laat in de avond.

Birgufest
  • Voor de echte romanticus: ga lekker dineren met kaarslicht in Birgu.

Malta is nog veel meer in oktober!

Voor wie naar de zon wil in oktober, heeft Malta nog veel meer in petto! Vogelaars zijn deze maand bijvoorbeeld getuige van de fascinerende migratie van duizenden vogels naar hun overwinteringsadres, gevierd tijdens het EuroBirdwatch festival. Ook autoliefhebbers genieten: tijdens de Mdina Grand Prix Classic racen indrukwekkende klassieke sportwagens en moderne modellen door het Maltese platteland. Later deze maand staan er nog twee grote sportieve events op de agenda: de Rolex Middle Sea Race, een nautisch spektakel waarbij de crème de la crème van zeiljachten het tegen elkaar opnemen op de wateren rond Malta. En de Superleague Triathlon, waaraan grote sportnamen als Jonny Brownlee en Katie Zaferes deelnemen.

Malta waterkant
  • Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius is het zelfs in oktober nog terrasjesweer.

Meer weten over Malta?

Kijk hier voor een compleet overzicht van Malta’s festivals en evenementen.

Meer over