De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Nivon winterkamperen

NederlandProef eens van de romantiek van het winterkamperen

De verstilde natuur, de rust op de camping, in de ochtend een laagje rijp op je tent en ’s avonds een vuurtje en chocolademelk om warm te blijven: steeds meer mensen ontdekken de romantiek van het winterkamperen.

Winterkamperen wordt steeds populairder

Volgens Marieke Siesleng, secretaris van het Hallse Hull in Eerbeek, is kamperen in de winter een bijzondere ervaring. Dit vanwege de rust en de natuur. Het Hallse Hull is een van de Nivon natuurkampeerterreinen die het hele jaar open blijft. Op drie velden kunnen campers en caravans staan, een veld blijft speciaal gereserveerd voor tenten. Sieslieng ziet al een paar jaar een stijgende lijn in het aantal aanmeldingen voor een winterkampeerplek.

Lees ook:

Kamperen in Slovenië: steeds meer Nederlanders zijn om

  Toenemende behoefte

  Ook natuurkampeerorganisatie De Groene Koepel beaamt dat winterkamperen steeds meer ‘in schwung’ komt bij mensen die houden van het echte outdoorgevoel. Zij vindt dat rust, ruimte en vrijheid past binnen de behoefte om de hectiek van het dagelijkse leven even te ontvluchten. Daarbij is het avontuurlijk, maar toch ook dicht bij huis en relatief eenvoudig te regelen. Mocht je het als bezoeker erg koud krijgen, maak je dan geen zorgen: er staan vuurkorfen op het terrein en er is ook een overdekte slecht weer-ruimte. Het sanitairgebouw wordt vorstvrij gehouden en douchen kan in het aangrenzende ABK-huis.

  Winterkamperen uitproberen

  Ben je nog niet helemaal overtuigd? Nivon nodigt je uit om winterkamperen uit te proberen tijdens het weekend van 13 t/m 15 december. Zet je tent op bij het Hallse Hull en Nivon zorgt voor twee warme winterse maaltijden, een knusse plek om op te warmen, wat winterse goodies en een stevige winterse boswandeling met een IVN-gids (voor de liefhebber). Deelnemers ontvangen vooraf een paklijst en survivaltips om warm te blijven. Verder krijgt het weekend een hoog Nivon-achtig ‘do it yourself’-gehalte: het staat iedereen vrij een activiteit te bedenken en/ of te organiseren, en om daar wel of niet aan mee te doen. Of je nu ochtendyoga, een wandeling, of broodjes bakken boven het kampvuur wilt, het kan allemaal.

  Lees ook:

  Wintersport: camper versus hotel

  Meer weten?

  Voor meer informatie over Nivon winterkamperen, klik hier. Voor aanmelden klik je hier

  Meer over