De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Kamperen aan een meer in Slovenie

SloveniëKamperen in Slovenië: steeds meer Nederlanders zijn om

Kamperen in Slovenië. Het land aan de zuidrand van de Alpen lonkt naar Nederlandse kampeerders. Maar waarom zou je koers zetten richting Slovenië? Om de natuur! Ruim de helft van het totale landoppervlakte – Slovenië heeft een oppervlakte van 20.273 km² (ongeveer de helft van Nederland!) – is bedekt met bossen, waardoor de overheersende kleur in dit land groen is.

Ideale kampeerbestemming

De overvloedige aanwezigheid van natuur is een van de redenen waarom het land een ideale kampeerbestemming is, of je nu met een tent, caravan, camper of vouwwagen op pad gaat. Koppel het daarnaast aan prijzen die iets lager liggen dan campings in West-Europese landen, de nabijheid van talrijke bezienswaardigheden, rivieren, meren of zee, fiets- of wandelpaden die om de hoek liggen en je hebt de ingrediënten voor een onvergetelijke kampeervakantie.

Camping in Slovenie
  • Voor mínder geld misschien wel méér genieten!

Handige campingbrochure

Het verkeersbureau van Slovenië heeft speciaal voor de Nederlandse en Vlaamse markt een Nederlandstalige papieren en digitale campingbrochure uitgebracht. Daarin worden 48 campings variërend van 1 tot en met 5-sterren door het hele land belicht. Middels een korte tekst, foto’s en pictogrammen krijg men direct een impressie van de camping. Adres, website, openingsperiode, oppervlakte, aantal plaatsen, ligging en GPS coördinaten worden eveneens beschreven. De afstand van Utrecht via Duitsland en Oostenrijk naar de hoofdstad Ljubljana bedraag zo’n 1200 km. Hier kan de brochure gedownload worden.

Campings bij nationaal park Triglav

In het prachtige nationaal park Triglav in het noordwesten van Slovenië ligt het meer van Bohinjka. Natuurliefhebbers komen hier op de viersterren Camp Danica, driesterren camping Kamne en camp Špik behoorlijk aan hun trekken.

Kamperen aan een meer in Slovenie
  • Of je zet je tentje gewoon áán het meer.

Kamperen bij Ljubljana en Maribor

De steden Ljubljana en Maribor zijn absoluut een bezoek waard dus stedentrippers die nabij deze steden willen staan, kunnen terecht bij vier-sterren camping Ljubljana Resort op 4,5 km afstand van het centrum van de hoofdstad. Op nog geen zes kilometer van Maribor ligt camping Avtokamp Kekec.

Eco-camping in Slovenië

Draag je het milieu een warm hart toe, dan zou de eerste eco-camping van Slovenië Kamp Koren Kobarid iets voor jou kunnen zijn. Het ligt op loopafstand van het plaatsje Kobarid en ademt duurzaam uit. Het prijkt met maar liefst vijf ecolabels. Ook Slovenia Eco Resort in Stahovica ten noorden van Ljlubljana draagt duurzaamheid een warm hart toe.

Ecocamping in Slovenie
  • Kamperen en aan het milieu denken tegelijkertijd!

Glamping in Slovenië

Slovenië grossiert in campings met super-de-luxe tenten en andere sjieke accommodaties: denk aan camping Bela Krajina, moderne houten huizen tussen dennenbomen in Theodosius Forest Village, Glamping Sončna Dolina Bioterme, glamping in wijnvaten in Terme Ptuj, indianentipi’s in Terme Catez en sjieke glamping tenten in Olimia Adra Village.

Glamping in Slovenie
  • Glamping!

Kamperen aan zee

Ook voor kampeerders en camperaars die uitsluitend aan zee willen staan, biedt Slovenië enkele opties: 4-sterren camping Adria in Ankaran, 3-sterren camping Lucija en de uitsluitend voor camper bestemde camperplaats Postajalisce Za Avtodome in de havenplaats Koper.

Camping in slovenie
    Meer over