De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Houston, we have no problem!

Verenigde StatenHouston, we have no problem!

Het Space Center in Houston is de thuisbasis van NASA bij ruimtemissies. Dat was bijna vijftig jaar geleden al zo. Op 20 juli 1969 sprak Neil Armstrong van de Apollo 11 de eerste woorden op de maan: “Houston, Tranquility Base here. The Eagle has landed.” Op 12 april, de Internationale Dag van de Ruimtevaart, landen we in de vierde stad van Amerika, die veel meer ‘space’ te bieden blijkt te hebben.

Nog steeds legendarisch zijn de woorden ‘Houston, we have a problem’, uitgesproken door astronaut Lovell in 1970 toen zich een explosie voordeed in de Apollo 13. Het Space Center van NASA mag dan nog steeds een van de bekendste bezienswaardigheden in Houston zijn, de grootste stad van Texas (ruim twee miljoen inwoners) heeft aanzienlijk meer te bieden.

Downtown swingt

De skyline van Houston wordt gevormd door Downtown, het middelpunt van de stad met hoogbouw en glas, maar ook veel groen en levendigheid. Avenida Houston is de meest recente ontwikkeling om Downtown ook na kantoortijd levendig te houden. Rondom dit voetgangersgebied zijn hotels, restaurants en winkels gevestigd. Ook vind je in de directe omgeving de stadions van de drie sportploegen die Houston rijk is.

Lees ook:

Texas, daar zit muziek in!

Skyline Houston
  • De skyline van Houston wordt gevormd door Downtown.

Kunst en park bij elkaar

Handig voor liefhebbers van musea: die zijn geconcentreerd in het Museum district. De meest bezochte van de in totaal negentien musea zijn The Museum of Fine Arts en The Museum of Natural Science. In het 1940 Air Terminal Museum vind je alles over de geschiedenis van de vliegvaart. Of breng een bezoek aan het Art Car Museum, met auto’s die op een waanzinnige manier zijn beschilderd of gedecoreerd. De wijk ademt historie met zijn klassiek ogende bebouwing en hoge bomen langs de weg. Grenzend aan het Museum district ligt Hermann Park. Dit drukbezochte stadspark is geliefd onder de inwoners vanwege de recreatiemogelijkheden. Naast een golfbaan is ook de Houston Zoo onderdeel van het park.

The Museum of Natural Science
  • In Houston zijn wel 19 musea te vinden.

Rollende dollars en ijsbaan

Naast Downtown heeft Houston Uptown: ook een zakendistrict met de nodige glimmende torens. Het is niet alleen de wijk waar geld wordt verdiend. The Galleria is de grootste mall van Texas en daarmee dé plek in Houston om de dollars te laten rollen. Naast een aantal hotels beschikt het winkelcentrum (375 winkels, tientallen restaurants) tevens over een ijsbaan. Bind je schaatsen onder en glijd over het ijs van de ene winkel naar de andere.

The Galleria, Houston
  • The Galleria in Houston is de grootste mall van Texas.

Uitgaan en vervoer

Houston is ook een prima stad om lekker te gaan stappen. Dat kan vooral in de wijken Downtown, Midtown, Montrose, Washington Avenue en Rice Village. In veel bars vinden live optredens plaats en hangt doorgaans veel sfeer en gezelligheid. Het is ook mogelijk om naar een bar te gaan waar stand up comedians een show geven. En vervoer is geen probleem, want Houston kent een vrij uitgebreid metronetwerk. De metro’s rijden doorgaans elk kwartier.

Metro
  • Het vervoer naar de vele bars met live muziek is hier geen probleem.

Grootste raket ter wereld

Om toch ‘ruimtelijk’ te eindigen: het Johnson Space Center beslaat een groot terrein net ten zuiden van Houston. Naast het mission control center – tegenwoordig te bezoeken van achter glas – omvat het allerlei onderzoek- en trainingsfaciliteiten voor astronauten. Vanuit het bezoekerscentrum kun je vanuit een rijdend treintje een klein deel van het immense terrein te zien krijgen.

Hierbij stop je onder meer bij het Rocket Park, waar de grootste raket ter wereld, de kolossale Saturn V die werd gebruikt voor het Apollo-programma,te bewonderen is. Het kost zeker vijf minuten om helemaal rond dit gevaarte heen te lopen. Maar dat is natuurlijk no problem.

Lees ook:

Vier bizarre bezienswaardigheden in Texas

Johnson Space Center
  • In het 'Johnson Space Center' staat de grootste raket ter wereld.

Tekst: Jeroen te Nuijl

Meer over