5 plekken om te overwinteren

5 plekken om te overwinteren

Overwinteren is altijd een goed idee. Winter in Nederland kan maar één ding betekenen: wegwezen! Er zijn tal van mogelijkheden om in de Nederlandse winter de zon op te zoeken. Dit zijn dé 5 plekken om te overwinteren.
De stranden van Oman
  • Oman heeft heel veel mooie stranden.

1. Oman: juíst in de winter

Oman heeft de mooiste hotels, de mooiste stranden en ook voor de architectuur-fan is er genoeg te halen. En dat gaat in de wintermaanden heus niet verloren! Een reis door het binnenland is een waanzinnige ervaring en ook overnachten in een van de vele tentenkampen middenin de woestijn (prima te doen ‘s winters) is een overweging waard. 

Ballonvaart in Cappadocië
  • Bert Kuizenga vond Cappadocië een verrassende ontdekking.

2. Turkije: romantiek in de winter

Nederlands zomerweer in het buitenland? Dan moet je voor Turkije gaan. De streek Cappadocië is het befaamde konijn uit de hoge hoed, maar badplaatsen als Bodrum, Alanya en Antalya blijven ook dan fijn. En ook prima-de-luxe qua weer! In december, januari en februari schurkt het kwik tegen de twintig graden aan. Combineer dat met de treffende cultuur en jouw winter kan niet meer stuk.


Lees ook

Cappadocië: verrassende ontdekking

Salamanca
  • Waanzinnig Werelderfgoed in Salamanca.

3. Spanje: warm werelderfgoed

Voor het lekkerste klimaat moet je NU naar de Costa del Sol en de Costa Brava. Maar het binnenland ontdekken zonder je helemaal in het zweet te lopen, is ook een slim idee. Ga dan bijvoorbeeld eens naar Valencia of denk na over Salamca: een en al UNESCO en nog niet overlopen door toeristen.


Lees ook

Citytrip: 48 uur fietsen in Valencia

Kaapstad
  • In Kaapstad is het hartje zomer in onze winter.

4. Zuid-Afrika: zomer in de winter

De zomer in Zuid-Afrika loopt van november tot maart. Huh, niet andersom? O, nee, echt niet. Dát is het voordeel van dit land: de zomer valt vergeleken met Nederland net even anders. Alleen daarom al moet je erheen. En vergeet dan vooral Kaapstad niet: de allerleukste stad met de allerbeste wijn en de allertofste bevolking.

Curaçao
  • In de winter kun je genieten van zon, zee en strand op Curaçao.

5. Curaçao: vanaf januari

Vanaf oktober tot december vindt hier het regenseizoen plaats. Niet ideaal. Dus ga ietsie later! Vanaf januari is Curaçao omgetoverd tot een groen paradijs. Alles staat in bloei en de temperatuur werkt met 25+ lekker mee. Ideaal weer om een kokosnootijsje bij te bestellen. Cheers to the winter!


Lees ook

5 tips voor je vakantie op Curaçao

Meer over