Trompetter in Texas

Verenigde StatenTexas, daar zit muziek in!

Texas associeer je in eerste instantie misschien met cowboys en het Wilde Westen. Maar deze staat in het zuiden van de Verenigde Staten heeft nog iets anders in het dna: muziek.

Austin: wereldhoofdstad van live muziek

Houd je van muziek? Kijk je graag naar bandjes? Dan moet je een keer in Austin geweest zijn. Austin is niet alleen de hoofdstad van Texas, maar ook die van live muziek. Het wemelt er van de straatmuzikanten en bars waar iedere avond live muziek te zien is. Vooral Sixth Street moet je in dit geval zeker met een bezoek vereren. Muzikaal hoogtepunt van het jaar is het South by Southwest Festival, simpel afgekort tot SXSW. Talloze grootheden uit de muziek, film en multimedia komen in maart naar Austin om hun kunsten te vertonen.

Ook het straatbeeld ademt muziek
  • Austin is de hoofdstad van live muziek.

Lubbock: bakermat van rock-‘n-roll

Lubbock is een van de grotere steden in Texas. Leuk, maar wat ons vooral interesseert is dat Charles Hardin Holley hier geboren is, also known as Buddy Holly. Hij was een van de belangrijkste muzikanten in een stroming die in de jaren vijftig furore maakte: rock-‘n-roll. Holly maakte een stormachtige carrière door, waarin hij hits scoorde als Maybe Baby en Peggy Sue. Op 22-jarige leeftijd kwam Holly om het leven bij een vliegtuigongeluk, een dag die in het nummer American Pie werd omschreven als The day the music died. In Lubbock worden nog altijd veel muziekevenementen georganiseerd. Vergeet geen foto te maken onder het straatnaambordje van de Buddy Holly Avenue.


Lees ook

Texas, Fort Worth: het wilde westen

Buddy Holly
  • Lubbock is de geboorteplaats van Buddy Holly.

Luckenbach: paradijs voor muzikanten

Country-grootheden Willy Nelson en Waylon Jennings schreven een lied voor Luckenbach en dat zegt wel iets. In dit piepkleine Texaanse dorp draait alles om de bar die ook Luckenbach heet, want hier houden ze het graag simpel. Een betoverende plek waar muzikanten uit de hele wereld naartoe komen om met elkaar te jammen. Vooral in de zomer de moeite waard, want dan nestelen de muzikanten zich buiten voor de bar. Biertje erbij, uitzicht op de omliggende wijngaarden en heuvels en genieten maar – wat wil je nog meer?

Bar Luckenbach
  • In dit piepkleine Texaanse dorp draait alles om de bar die ook Luckenbach heet.
Meer over