Hierom wil ook jij NU naar het onbekende Guyana

GuyanaHierom wil ook jij NU naar het onbekende Guyana

Nee, Guyana is geen tropische vrucht of een nieuw type Nissan, maar een bloedmooi land grenzend aan Suriname, Brazilië en Venezuela. In de luwte van de publieke bekendheid stijgen de bezoekersaantallen nu al een aantal jaren op rij gestaag, in 2018 zelfs met 16%.

Guyana profileert zich vooral als Eco-bestemming. Al groeit de populariteit, het blijft nog steeds een bestemming voor fijnproevers. De Guyanezen verwelkomenden in 2018 iets minder dan 300.000 toeristen. Dat is nog geen twintigste deel van het aantal toeristen dat Amsterdam jaarlijks trekt.

Kaieteur Falls

Van massatoerisme is geen sprake dus! Ook weleens lekker. Zelfs bij het adembenemende wereldwonder, de Kaieteur Falls, kun je rustig heen en weer scharrelen. Dit is ongetwijfeld een van de mooiste watervallen ter wereld en bovendien een van de hoogste 'single drops'.

kaieteurfalls
  • Kaieteurfalls is ongetwijfeld een van de mooiste watervallen ter wereld.

Ongerept & puur

In de ongerepte junglewouden van Guyana spot je de zeldzaamste dieren van de wereld: jaguars, harpijen, reuzenotters en zwarte kaaimannen. Het land is grotendeels onontgonnen terrein en het best te verkennen met een 4x4-wagen.


Lees ook:

De Surinaamse jungle in

Jaguar
  • In de ongerepte junglewouden van Guyana spot je de zeldzaamste dieren.

Vogelspotten-de-luxe

Veel habitats zijn nog onaangetast, wat betekent dat veel soorten vogels rustig heen en weer kunnen blijen fladderen. Er leven maar liefst 700 soorten tropische vogels. Het maakt van Guyana een ideale bestemming voor de avontuurlijk ingestelde reiziger.

Vogels in Guyana
  • In Guyana leven maar liefst 700 soorten tropische vogels.

Rivierenland

Wie Guyana bezoekt, kan (bijna letterlijk) niet om de rivieren heen: rond de Runipuni bevinden zich bijzondere landschappen als savannes en vooral de jungle is alomtegenwoordig. Maar Guyana is niet alleen natuur, natuur en nog eens natuur. Het sociale leven kent een Zuid-Amerikaans-Caraïbische sfeer. In de hoofdstad Georgetown is een bezoek aan de levendige Stabroek Market met al zijn exotische producten de moeite meer dan waard.

Georgetown, Guyana
  • Bezoek ook de hoofdstad van Guyana, Georgetown.

Tekst: Oane Born

Meer over