De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Zwarte Woud uitzicht RonReizen wandelen herfst

DuitslandHeerlijk (najaars)wandelen in het Zwarte Woud

Het noordelijke Zwarte Woud is een van de grootste natuurparken van Duitsland en een ideale vakantiebestemming voor wandelaars. Prachtige bergen, bossen, valleien, wijngaarden en oude kastelen bepalen hier het uitzicht. Een ideale bestemming voor een fijne najaarsvakantie!

Het noordelijke Zwarte Woud is voor velen een van de mooiste vakantiebestemmingen in Duitsland voor wie houdt van rust, ruimte en natuur. Met de auto ben je er zo! Het is bekend vanwege de uitgestrekte dennenbossen die liggen tussen Baden-Baden in het westen en Calw in het oosten en van Pforzheim in het noorden tot Alpirsbach in het zuiden. Je wandelt langs schilderachtige dorpjes, mooie rivieren, kleine meertjes, weilanden en wilde ravijnen. De vele wandelroutes, licht, medium of zwaar, zijn gecertificeerd en goed bewegwijzerd. 

Zwarte Woud landschap wandelen RonReizen
  • Schilderachtig wandelen in het Zwarte Woud.

Highlights! 

Hier volgen enkele van de mooiste wandelingen in dit gebied. 

Große Runde via de Teufelsmuhle

Deze route heet niet voor niets de ‘Große Runde’, want op dit pittige traject van 15 kilometer komen sportieve wandelaars volledig aan hun trekken. Omdat deze route zoveel wandelplezier brengt, is hij door de Duitse wandelbond gecertificeerd als Droomroute. Je bent zo’n vijf uur onderweg.

Zwarte Woud landschap wandelen RonReizen
  • De 'Droomroute' is pittig maar heel mooi.

Water, Woud en Weide

De wandelroute Water, Woud en Weide is 13 kilometer lang begint en eindigt naar keuze in Calw of Teinach-Zavelstein. Terwijl het water rustig rond je voeten kabbelt, geeft het zachte mos je het gevoel dat je zweeft. Je loopt langs het schavot van Calw en geniet van het uitzicht vanaf de Stubenrots.

Zwarte Woud landschap wandelen RonReizen
  • De wandelroutes voeren ook langs mooie meren.

De Teinacher

De 11,5 km lange Teinacher-wandeling loopt vanaf de start in Bad Teinach langs de rand van het bos. Via Mathildenstaffeln, meer dan 600 stenen treden, wandel je omhoog naar de hoogvlakte bij Emberg. Daarna volgt een prachtig bospad naar het romantische Zavelstein met zijn indrukwekkende kasteelruïne.

Zwarte Woud landschap wandelen RonReizen
  • De traptreden op de Teinacher-route.

De Zevenbergenroute

Op de Zevenbergenroute (21 kilometer) kun je flink wat hoogtemeters maken. Je wordt beloond met fantastische uitzichtpunten met bankjes waar je kunt genieten van de vergezichten. De route start op de Schlossberg, gevolgd door de beklimming van de Kilberg, Lemberg, Ziegelberg en Steinberg. Vanaf de Wolfsberg gaat het de Galgenberg op en ten slotte naar de Eisberg.

Zwarte Woud landschap wandelen RonReizen
  • De hoogte in het spectaculaire uitzichten zijn je beloning...

Verwennen in de thermen

Ga na een flinke wandeling ook eens baden in een van de vitaliserende thermen in de kuurplaatsen Bad Herrenalb, Bad Wildbad, Bad Liebenzel en Bad Leinach-Zavelstein. Hier word je verwend met weldadig en geneeskrachtig bronwater.

Zwarte Woud wandelen Bad Wildbad thermen RonReizen
  • Heerlijk ontspannen in de thermen van Bad Wildbad.

Kamperen

Je kunt in het Zwarte Woud ook fantastisch kamperen op een van de bosrijke campings of langs de mooie rivieren Nagold en Enz. Veel campings hebben meerdere sterren en bieden mooie zwembaden, animatie en barbecueavonden in de vrije natuur. Camping Kleinenzhof van de familie Harter heeft bijvoorbeeld vijf sterren. Het is een heerlijke uitspanning met alle faciliteiten, e-bikeverhuur en vele excursies. Regenbogencamping in Bad Liebenzell is heel idyllisch gelegen aan de Nagold. Hier heb je behalve een mooi openluchtzwembad ook een tennisbaan en een culinair restaurant.

Zwarte Woud landschap wandelen RonReizen kamperen
  • Het is ook fijn kamperen in het Zwarte Woud.

Info

  • Kijk voor meer informatie op www.mijn-zwartewoud.nl. Hier kun je ook de brochure Tannengeflüster downloaden met veel tips over het gebied, wandeltochten, fietstochten, campings en thermen.

Meer over