De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Groot, groter, groots in Texas

Verenigde StatenGroot, groter, groots in Texas

Groter, groter, groots, alles is BIG in Texas. De eenpersoonsmaaltijden kunnen een heel weeshuis voeden, de staat is zo uitgestrekt dat je kilometers kunt rijden zonder iemand tegen te komen en de steden hebben allemaal hun eigen identiteit waardoor je je geen seconde zult vervelen.

  1. Fort Worth

  Hier begroet de Texaan je nog met een vriendelijk tikje op zijn hoed, speel je zonder gêne cowboytje en schaft vooral meat de pot. Maar je proeft in Fort Worth ook volop natuur, cultuur en historie. De sfeer is precies goed: tijdens een wandeling door het dorp word je continu van heden naar verleden geslingerd. Fort Worth hecht veel belang aan haar geschiedenis; dat vertaalt zich in veel in scène gezette historie. Maar dat mag de pret niet drukken. The Stockyards lijkt wel een filmset: het ultieme westernstadje met alles erop en eraan. In één van de hotelkamers in de straat ligt zelfs nog de revolver van Bonnie (van Clyde), die ze in haar vlucht zou zijn vergeten. Twee keer per dag vindt hier de Cattle Drive plaats, aan het begin van de twintigste eeuw werden de Longhorns dwars door de stad van en naar stal gebracht. Fort Worth houd deze traditie in ere, al is het maar voor de show. 

   2. Dallas

   Waar was jij toen president Kennedy werd vermoord? Dallas staat om veel bekend, maar in 1963 zorgde Lee Harvey Oswald er persoonlijk voor dat niemand de oliestad ooit nog zou vergeten. Het gebouw van waaruit hij president John F. Kennedy doodschoot fungeert nu als het Sixth Floor Museum. Op de weg pal voor het museum markeren drie witte kruisen de plekken waar de schoten hun doel hebben geraakt. Even verderop staat het monument om de president te eren. Een vierkant gebouw zonder dak. Als je omhoog kijkt, kijk je naar de hemel, naar de president. Dikke kans dat je thuis komt met foto’s van de lucht…

    3. Houston

    Vrijwel alle grote oliemaatschappijen ter wereld zitten in Houston, met vele duizenden (internationale) medewerkers die allemaal ergens moeten wonen én eten. Het laatste geschiedt, meer dan waar ook (zelfs meer dan in New York!), vooral buitenshuis. En dat heeft een levendige eetcultuur opgeleverd, die Europese, Amerikaanse en Mexicaanse heerlijkheden combineert tot nieuwe gerechten en verrassende smaken. Drie tips: de lekkerste taco’s ooit bij de tacotruck bij West Alabama Ice House, de Grim Burger van Lankford Grocery en ga naar The Flying Saucer Draught voor een biertje.


     4. San Antonio

     Deze tamelijk onbekende stad is in grootte stiekem de zevende van de Verenigde Staten. Toch is er een intiem en gezellig centrum, dat geheel te voet kan worden verkend – kom daar eens om in andere steden in de VS. Het geheim: de River Walk. Langs de San Antonio-rivier is een pad gebouwd dat een verdieping onder de weg de hele rivier volgt. Aan de kade bevinden zich talloze winkeltjes, restaurants en cafés, waardoor dit een bijzonder gezellig stadscentrum oplevert – zonder zichtbare auto’s.


      5. Fredericksburg

      Waar emigrerende Nederlanders overwegend terechtkwamen in Canada of het noordoosten van de VS, heeft Texas een grote Duitse gemeenschap. Wie Fredericksburg nadert, een stadje op anderhalf uur ten westen van Austin, ziet opeens overal Duitse namen op de borden staan: Luckenbach, Biedermann, Goehmann. Ook in het stadje zelf wordt de Duitse afkomst in ere gehouden.

      Meer over