Italië Dolomieten zomervakantie RonReizen wandelen

ItaliëGevarieerde zomer in de Dolomieten

In Zuid-Tirol ligt een van de mooiste natuurgebieden van Europa: de Dolomieten. Aan de voet van het Rosengarten Massief ligt Hotel Cyprianerhof, een prima uitvalsbasis voor oneindig veel mogelijkheden voor een zeer afwisselende zomervakantie. Hier geven we je de tips om in de omgeving te gaan bekijken!

Renaissancekasteel in de Dolomieten

Op slechts een paar minuten rijden van je uitvalsbasis in de Dolomieten ligt kasteel Prösels, een juweel uit de Renaissance. Hier dompel je jezelf onder in de geschiedenis van de streek. Laat je betoveren door het goed bewaard gebleven kasteel met zijn binnenplaats, kapel, lounge met open haard, prachtige ridderzaal en wapenkamer.

Italië Dolomieten zomervakantie RonReizen Kasteel Prösels
  • Kasteel Prösels is een eeuwenoud kasteel.

Grand Canyon van Zuid-Tirol

GEOPARC Bletterbach in Aldino is de mooiste wandeling die je ooit gaat maken. Deze Grand Canyon geeft je inzicht in de oorsprong van de Dolomieten. Ontdek 40 miljoen jaar geschiedenis van de aarde op het unieke educatieve wandelpad door de indrukwekkende kloof.

Italië Dolomieten zomervakantie RonReizen Geopark Bletterbach
  • Wandel door de canyon!

Carezza, prachtig meer in Dolomieten

Als een smaragd schittert het idyllische meer van Carezza in de zon. Het meer ligt prachtig ingebed in de indrukwekkende wereld van de Dolomieten. Het is een van de meest populaire excursiebestemmingen in Zuid-Tirol. Volgens de legende gooide tovenaar Masaré stukjes van de regenboog en juwelen in het water waardoor het zo mooi glinstert.

Italië Dolomieten zomervakantie RonReizen Carezza meer.
  • Carezza, een juweel van een meer.

Het leven is heerlijk in Bolzano

Ongeveer een half uur rijden van het hotel ligt de provinciehoofdstad Bolzano. Hier ontmoeten de Zuid-Tiroolse manier van leven en mediterraan gemak elkaar. Naast talrijke mooie winkels vind je hier veel interessante musea. Loop eens binnen bij het Zuid-Tiroolse Archeologisch Museum met de beroemde Iceman Ötzi of het Museion voor moderne en hedendaagse kunst.

Italië Dolomieten zomervakantie RonReizen Bolzano
  • Bolzano, fijne provinciehoofdstad.

Spa-stad Merano in de Dolomieten

Sissi, de geliefde Oostenrijkse keizerin, was een fervent bewonderaar van het prachtige kuuroord Merano. Er is hier zoveel te ontdekken: de middeleeuwse arcades, de art nouveau-architectuur, de idyllische promenades, de beroemde design-spa en natuurlijk de prachtige tuinen van kasteel Trauttmansdorff.

Italië Dolomieten zomervakantie RonReizen Merano
  • Ook Sisi bezocht de idyllische spa-stad Merano.

Verona, stad van Romeo en Julia

Treed in de voetsporen van Romeo en Julia en ontdek de meest romantische stad van Italië: Verona. Verborgen passages, mooie pleinen, oude paleizen in het historische centrum, de indrukwekkende arena en de Torre dei Lamberti-toren vormen de unieke charme van de stad. Verona ligt op in ongeveer 2 uur rijden van het hotel.

Italië Dolomieten zomervakantie RonReizen Verona
  • Schitterend doorkijken in Verona.

Sportief wandelen in de Dolomieten

Mocht je het even niet weten: vanuit het hotel Cyprianerhof organiseert gastheer Martin Damian veel sportieve wandeltochten. Ervaren berggidsen brengen je naar de mooiste plekken in het Tschamintal en op de Seiseralm. Liefhebbers kunnen hier ook mountainbiken, bergklimmen en golfen: als je houdt van de combinatie inspanning en ontspanning ben je hier snel thuis.

Italië Dolomieten zomervakantie RonReizen Hotel Cyprianerhof
  • Vanuit het hotel kun je allerlei sportieve wandeltochten maken.

Wellness in het hotel 

In het hotel zelf kom je helemaal tot rust. Het wellnessresort van Cyprianerhof in de Dolomieten heeft veel bijzondere sauna’s en relaxruimtes. Zo is de Argilla-sauna een 100% ecologische cocon van klei met in het midden een ronde kachel. Dankzij deze constructie geeft de kleisauna een intense, natuurlijke infraroodstraling bij een temperatuur van circa 95 °C.

Het binnen- en buitenzwembad is gevuld met kristalhelder Dolomietwater. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de Rosengarten dat op de UNESCO World Heritage-lijst staat vanwege haar landschappelijke schoonheid. In de Similde Spa geniet je van ontspannende massages en beautybehandelingen. ’s Avonds worden in het sfeervolle restaurant Zuid-Tiroolse en Italiaanse gerechten geserveerd.

Zie hieronder nog enkele beelden van het hotel. 

Info

Meer over