De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Fietsen tussen wijngaarden

DuitslandFietsvakanties in Duitsland blijven populair

Actieve vakanties in Duitsland blijven bij Nederlanders onverminderd populair. Vooral voor fietsvakanties in Duitsland is veel belangstelling. Bijna een derde van de Duitse fietsvakanties worden door Nederlanders geboekt, zo blijkt uit onderzoek van de Europese Qualitätsmonitor.

Weser-Radweg favoriete langeafstandsfietsroute

Uit de fietsreisanalyse 2020 van de Duitse fietsersbond ADFC blijkt dat van alle langeafstandsfietsroutes in Duitsland de Weser-Radweg voor de tweede keer op rij favoriet is bij de ondervraagde fietsers. Op de tweede en derde plaats staan de Elberadweg en de RuhrtalRadweg. De Allgäu is de meest populaire fietsregio, gevolgd door het Emsland en het Münsterland. Dit jaar mochten Duitse fietsers voor het eerst ook hun favoriete deelstaten kiezen. Beieren, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen zijn de meest geliefde deelstaten voor een fietsvakantie.

Fietsen in de bossen van Duitsland
  • Zittend op de fiets geniet je met volle teugen van de prachtige natuur in Duitsland.

ADFC-certificaten: waardevol voor fietstoerisme

Ook heeft de ADFC 8 langeafstandsfietsroutes en twee toeristische fietsregio’s gekwalificeerd als bijzonder waardevol voor het fietstoerisme. De ADFC-kwaliteitsfietsroutes Paderborner Land Route en de Südschwarzwald-Radweg werden bekroond met drie sterren. Vier sterren kregen de populaire Weser-Radweg, Saar-Radweg, Glan-Blies-Radweg, Radweg Deutsche Donau, DonauTäler-Radweg en de Radrunde Allgäu. De HeideRegio Uelzen (Nedersaksen) ontving als fietsvakantieregio opnieuw het ADFC-certificaat. En de regio Inn-Salzach (ten oosten van München) werd voor het eerst toegevoegd aan de gecertificeerde fietsvakantieregio’s.

Lees ook:

Culinair & sportief: fietsen voor lekkerbekken in Duitsland

Over de ADFC-fietsreisanalyse

De ADFC-fietsreisanalyse is een representatieve online enquête van de Duitse fietsersbond . ADFC onder 8.122 mensen in Duitsland. Het onderzoek vond in 2019/2020 voor de 21e keer plaats. Een fietsreis werd gedefinieerd als een reis met minstens drie overnachtingen en fietsen als belangrijkste doel.

Allgäu
  • De Allgäu staat bekend als een prachtig decor voor een onvergetelijke fietsvakantie.
Meer over