Botsvoetbal

DuitslandEva tipt Europa-Park: prijswinnende topattractie

Eind april (2019) won Europa-Park voor de tweede maal op rij de ANWB-award voor 'Leukste uitje over de grens'. Eva reisde met man en kind af naar het Duitse Rust en deelt haar vijf persoonlijke favorieten in het park.

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Daarnaast is Europa-Park al vijf jaar op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld!

Entree
 • Welkom in Europa-Park.

Landenthema's in Europa-Park

In het park zijn vijftien Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 attracties en dagelijks staat er 23 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan zes bijzondere themahotels, maar overnachten in ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping behoort ook tot de mogelijkheden.

Colloseum
 • Het Romeinse Colloseum nagebouwd in Europa-Park.
Tipi
 • Slapen in een tipi? In Europa-Park kan het.
Hotels
 • Er zijn zes thematische hotels in het park.

Can Can topattractie

Na drie dagen vol vertier, is het knap lastig een keuze te maken. Hierbij een schamelig poging!

In de iconische zilveren bol in het Franse themagebied in Europa-Park schitterde sinds 1989 de Eurosat achtbaan. Niet minder dan 80 miljoen mensen schreeuwden in de (deels donkere) achtbaan de longen uit het lijf. Aan het einde van 2017 gingen de deuren dicht en werd er aan grootscheepse verbouwing begonnen. Niet alleen de rails werd vervangen ook allerhande technische snufjes en het thema werden onder handen genomen. In de zomer van 2018 verrees daar de Can Can ride. 

80 miljoen mensen schreeuwden de longen uit het lijf...
Can Can
 • De Can Can-ride speelt zich af in een gigantische bol.

Met VR-bril nog spectaculairder

Je waant je bij het binnengaan van de bol en tijdens de wachttijd in de Moulin Rouge, de beroemde nachtclub in Parijs. Voor wie de rit in de achtbaan nog niet spectaculair genoeg is, schaft een VR-bril aan en beleeft de ride op wel heel bijzondere wijze. 

Can Can
 • Vernieuwd, mateloos populair en nog spannender met een VR-bril: de Can Can.

Vliegen over Europa

Kende de Eurosat achtbaan in 2017 haar laatste hoogtepunten, nabij de ingang van Europa-Park opende in juni van dat jaar een heel nieuw avontuur. De droom om te kunnen vliegen kwam uit. In het grootste 'flying theater' van Europa, genaamd Voletarium vlieg je in een gigantische panorama-vliegsimulator over de mooiste plekjes van Europa. En niet alleen die vlucht is waanzinnig ook het laboratorium van Professor Nikolajew die je in de wachtrij passeert, is een lust voor het oog.

Tip

 • Huifkar

  Omdat slapen in een hotel altijd nog kan, sliepen we twee nachten in een heuse huifkar. Voorzien van nachtlampjes, kastjes en een kacheltje. Wat mij betreft een leuke toegevoegde waarde aan een weekendje Europa-Park.

Spetterende shows

In het Globe Theatre in het Engelse themagebied speelt in het seizoen 2019 de acrobatiek-show 'Times Two'. Mannen die zich – schijnbaar – moeiteloos op een hand om elkaar heen manoeuvreren, een excentriekeling die scherpe messen niet uit de weg gaat en luchtacobatiek die zijn weer ga niet kent. Maar let op de tijd, want voor je het weet is deze spetterende show alweer voorbij. Tick tack, tick tack...

Straatsburg is niet eens zo gek ver weg en het gebied er omheen is schitterend. Lees er hier alles over. 

Rons tipRons tip
Europa-Park is natuurlijk niets meer of minder dan een pretpark. In elk van de vijftien landenthema's vind je diverse achtbanen of andersoortige attracties voor de adrenaline-junkies. Maar toch: juist in die verschillende gebieden valt nog zo veel meer te ontdekken. Terwijl de rest van de familie zich vermaakt in een van die rides, verbaas jij je over de architectonische details in een van de vijftien landen, proef je een echte IJslandse hotdog, bezoek je een tot in detail nagebouwde Noorse stafkerk of laat je je vervoeren in een gondel in Venetië. En er is nog veel meer...

Voetballen in Europa-Park

Mijn dochter (8 jaar) vraagt me deze attractie te tippen: de voetbal botsauto’s. Kies voor een blauwe of rode voetbalschoen en zorg dat je met de reuzenvoetbal scoort!

Ik snap direct dat dit een van haar favorieten is. Lekker rondcrossen en nauwelijks wachttijd, wat wil je nog meer?

Arena
 • De Arena waar het botsvoetbal plaatsvindt.
Botsvoetbal
 • Voetballen met botsautootjes: leuk!

Frans sprookje

Het is mooi, het is een (beetje) spannend, maar bovenal prachtig gemaakt: ARTHUR en de Minimoys. Deze attractie is gebaseerd op de gelijknamige Franse fantasiefilm uit 2006. In Nederland niet zo bekend, maar na het beleven van deze attractie (en het hele rijk dat erbij gebouwd) is, wil je niets liever dan meer weten over dit sprookje.

Meer over