Safari in Zuid-Afrika

De vijf mooiste safariplekken in Afrika

Op safari gaan in Afrika is voor velen natuurlijk een droom, maar welk land kies je dan? Namibië verschilt net zo veel van Tanzania als Italië van Finland. Belangrijk dus om goed voor ogen te hebben wat je wil zien en meemaken tijdens je rondreis op dit fantastische continent. Omdat het op 25 mei Wereld Afrika Dag is, hier een top 5 van de meest bijzondere plekken.

Gonarezhou (Zimbabwe)

Gonarezhou betekent in de lokale taal ‘plek van de olifanten’. Dit schitterende park ligt in het zuidoosten van Zimbabwe. Prachtige rode zandstenen kliffen bieden uitzicht op een uitgestrekte vallei. Gonarezhou is uniek om zijn uitstekende mogelijkheden om wandelsafari’s te maken. Er komen nog maar weinig toeristen waardoor je je echt ‘Out of Africa’ voelt.

Gonarezhou, Zimbabwe
  • Gonarezhou betekent in de lokale taal ‘plek van de olifanten’.

Phinda (Zuid-Afrika)

Wie aan een safari in Zuid-Afrika denkt, denkt vaak direct aan het Kruger National Park, dat veel mensen associëren met ‘druk’, ‘toeristenbussen’ en ‘asfaltwegen’. Zuid-Afrika heeft echter ook prachtige, voor veel mensen onbekende parken en zogeheten Private Game Reserves met geweldige faciliteiten. Zoals Phinda, op een paar uur rijden ten noorden van Durban. Meerdere luxueuze lodges liggen op unieke locaties in dit prachtige privépark. De gidsen zorgen voor één van de beste wild life ervaringen in Zuid-Afrika.

Lees ook:

Zuid-Afrika: Durban, hippo's en Johannesburg

Phinda, Zuid-Afrika
  • Phinda is een prachtig, voor veel mensen onbekend park.

Okavango Delta (Botswana)

De Okavango Delta is een van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld en zeker het meest bijzondere van zuidelijk Afrika. De duurzame wijze waarop Botswana richting geeft aan toerisme maakt dat deze bestemming uniek blijft. De meeste reizigers vliegen vanuit Maun met een klein vliegtuigje naar één van de mooie lodges in de Delta. Wie die van dichterbij wil ervaren, kan er ook met een 4WD met tent op het dak op uit trekken.

Okavango Delta, Botswana
  • De Okavango Delta is het meest bijzondere natuurgebied van Zuid-Afrika.

Damaraland (Namibië)

De meeste reizigers die naar Namibië gaan, bezoeken de Nambi Naukluft woestijn, Sossusvlei, Etosha en de kust. Minder mensen denken aan het in het noordwesten gelegen Damaraland. Als je door Damaraland rijdt, geniet je van een bijzonder Tolkien-achtig woestijnlandschap. Zo mooi en zo kleurrijk dat je er stil van wordt. Hier leeft de woestijnolifant en overnacht je in schitterende eco-lodges.

Lees ook:

Naar Namibië met Evelien de Bruijn

Damaraland, Namibië
  • In Damaraland geniet je van een bijzonder woestijnlandschap.

Ndutu (Tanzania)

Het beeld dat veel mensen van safari-Afrika hebben, vind je in Ndutu: goudgeel gras, uitgestrekte vlaktes zo ver als je kijkt en hier en daar een acaciaboom met een slapende leeuw eronder. Ndutu Area, grenzend aan het befaamde Serengeti National Park, is regelmatig het decor van schitterende natuurfilms. Hier heb je grote kans een lion kill mee te maken of terecht te komen in kuddes van honderden wildebeesten en zebra’s.

Ndutu, Tanzania
  • Ndutu is regelmatig het decor van schitterende natuurfilms.