Poleg Beach - RonReizen

IsraëlDe Israëlische Riviera: waarom je naar Netanya moet gaan

Move over Tel Aviv! Netanya werd opgericht in 1929 en is minder toeristisch dan Tel Aviv. Als toerist kun je in deze echte badplaats veel vermaak en cultuur vinden: van cafeetjes, restaurants en winkelcentra, tot een levendige markt, bioscopen, kunstgalerieën en verschillende openluchtevenementen en festivals in de zomer.

Stranden

Door haar zonnige witte stranden en prachtige promenades beschouwen velen Netanya als de Israëlische Riviera en trekt de stad het hele jaar door toeristen aan. De stad heeft 13,5 kilometer aan witte stranden, hier kun je surfen, beachvolleyballen, zandvoetballen en paragliden. Voor wie liever wil ontspannen en wat vitamine D van de beroemde Israëlische zon wil opnemen, zijn er stranden als Blue Bay Beach, Zanz Beach, Onot Beach, Amphi Beach, Herzel Beach en de beroemde Poleg Beach.

Beeld: I love Netanya - RonReizen

  Promenades

  Netanya heeft daarnaast een aantal prachtige en goed onderhouden promenades, zoals de Hamelachim-promenade, de Nizza-promenade en de Rishonim-promenade. Deze reeks promenades is de langste in zijn soort in Israël en maakt deel uit van het nationale wandelpad "Shvil Israël".

  Het unieke landschap van Netanya

  Het meest westelijke deel van de stad is gebouwd op een zandstenen heuvelrug die zich uitstrekt van noord naar zuid en op een hoogte van 25 tot 45 meter boven de zeespiegel ligt. Het hoogteverschil tussen het strand en het bebouwde deel van de stad creëert een uitstekende gelegenheid om in een uniek landschap te verblijven, elders in Israël vind je dat niet. Enkele van de populairste wijken liggen aan de kust en de balkons op de hoge verdiepingen bieden uitzicht op de Middellandse Zee.

  Nizza Promenade - RonReizen

   Culinair Israël en Israëlische cultuur

   Verder biedt Netanya, als stad van immigranten, een verscheidenheid van restaurants om uit te kiezen: van streetfood- en budget-eettenten tot luxueuze restaurants. 

   Lees ook:

   6 x werelderfgoed in Israël

   Markt Netanya - RonReizen

    De Israëlische keuken

    Ook is er de Netanya markt, die beschouwd wordt als een van de mooiste en meest kleurrijke markten in Israël. De markt heeft een levendig en authentiek karakter dankzij de verschillende soorten vruchten en groenten, naast verschillende soorten gebakken goederen en brood, evenals bekende restaurants, slagers en viswinkels, kledingwinkels en geurige kruiden. Daarnaast kent de stad indrukwekkende musea en galerieën zoals The Well House, de Cliff galerie, het Museum van Yemenite Jewish Heritage en het Beit Hagdudim (Jewish Legion) Museum.

    Sironit Beach - RonReizen

     Het weer

     In Netanya is het bijna het hele jaar door zonnig. De zomermaanden zijn heet en vochtig en de wintermaanden mild. Enkele leuke hotels zijn The Lagoon Netanya, Hotel Seasons en Hotel Residence Beach. Tot slot zijn er in de afgelopen tien jaar bijna 20.000 mensen uit Frankrijk naar Netanya verhuisd, dus wees zeker niet verbaasd als je veel Frans hoort op straat of op het strand!

     Meer over