Israel werelderfgoed RonReizen.nl tuinen Haifa

Israël6 x werelderfgoed in Israël

Maar liefst zestien Israëlische sites staan vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Israël beschermt en koestert ze zorgvuldig om ervoor te zorgen dat ze voor toekomstige generaties behouden blijven.

Israël heeft heel veel interessante bezienswaardigheden om te ontdekken. Allemaal plekken die de moeite van het bezoeken waard zijn. Hier de top zes van de sites in Israël die zijn opgenomen in de Werelderfgoed-lijst van Unesco. 

Israel werelderfgoed RonReizen.nl

1. Masada

UNESCO heeft Masada geëerd als een symbool van de Joodse culturele identiteit en van de menselijke strijd voor vrijheid van onderdrukking. De bouw van Masada door Herodes de Grote wordt ook beschouwd als een buitengewoon voorbeeld van een vroeg-Romeinse villa en de Romeinse belegeringswerken rond het plateau zijn de meest volledige ter wereld.

Israel werelderfgoed RonReizen.nl Masada
  • Masada.

2. Witte Stad

UNESCO beschouwt ook de Witte Stad van Tel Aviv als uitstekend - in het synthetiseren van architectonische trends van de Moderne Beweging en het integreren ervan in de plaatselijke omstandigheden. De Bauhaus-gebouwen van de Witte Stad in o.a. Dizengoff, Rothschild en andere straten zijn een van de nieuwste attracties van Tel Aviv, zoals blijkt uit de massa's bezoekers en plaatselijke bewoners.

Israel werelderfgoed RonReizen.nl Tel Aviv
  • Bauhaus in de Witte Stad.

3. Akko's middeleeuwse stad

Acre (Akko) heeft zijn plek op de lijst veroverd dankzij de goed bewaard gebleven middeleeuwse stad en de status als goed voorbeeld van een Ottomaanse ommuurde stad waarvan de stadsmuren met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee nog steeds bewandeld kunnen worden.

Israel werelderfgoed RonReizen.nl Akko
  • Akko.

4. Bedevaart naar de tuinen

UNESCO heeft ook de Baha'i heiligdommen en tuinen in Haifa en Akko toegevoegd aan het werelderfgoed in Israël. Als rustplaatsen van de grondleggers van het geloof, Bahá'u'lláh en Bab, zijn zij het eerste Werelderfgoed dat verband houdt met een religieuze traditie die in de moderne tijd is ontstaan. De prachtig aangelegde tuinen en heiligdommen zijn een jaarlijks bedevaartsoord, niet alleen voor de 5 miljoen gelovigen van het Bahá'í-geloof, maar ook voor honderdduizenden toeristen uit de hele wereld.

Israel werelderfgoed RonReizen.nl Haifa
  • De tuinen bij Haifa.

5. De Wierookroute 

De woestijnsteden van de Negev is het gedeelte van de 2414 km lange wierookhandelsroute van Arabië naar de Middellandse Zee dat de Israëlische Negev-woestijn doorkruist. De route is van de Nabateeërs die er zo'n twee millennia geleden nederzettingen langs bouwden. Mamshit, Avdat, Haluza en Shivta, allemaal fascinerende plaatsen om te bezoeken. Op de route werden niet alleen kostbare specerijen vervoerd, maar ook ideeën en culturele uitwisseling vond plaats. De landbouw die zich langs de weg ontwikkelde laat zien hoe een volk een vijandige woestijnomgeving tot bloei kon brengen.

Israel werelderfgoed RonReizen.nl Sheva
  • Sheva.

6. Bijbelse beschavingen 

UNESCO heeft bepaald dat de Bijbelse Tels, Megiddo, Hazor en Beersheba, ook getuigen zijn van culturele uitwisselingen langs grote oude snelwegen. Hun ingewikkelde watersystemen, die de hoogtepunten vormen van een bezoek aan deze plaatsen, getuigen eveneens van vernuft en samenwerking tussen de oude gemeenschappen. De plaatsen met hun paleizen, wallen en opslagplaatsen zijn overblijfselen van grote oude beschavingen en tonen de kracht van het bijbelse verhaal.

Israel werelderfgoed RonReizen.nl Megiddo
  • Megiddo.

Info

  • Meer algemene toeristische info vind je op deze site
Meer over