Met de sloep naar Blokzijl-RonReizen

NederlandBlokzijl in de kop van Overijssel: op vakantie in Nederland

Is het buitenland nog een stap te ver voor je? In Nederland op vakantie gaan, is zeker geen straf. Zeker niet als het je het geluk hebt om neer te strijken in Blokzijl. Met het openbaar vervoer, de auto of op de fiets; het kan allemaal. Maar geloof me: het is helemaal feest als je dit Overijsselse plaatsje aandoet per boot.

Overnachten in B&B Vergeet me niet

Ik had het genoegen om in Blokzijl te overnachten in de lieflijke Bed & Breakfast Vergeet me niet. Met onze sloep voeren we tot pal voor de deur, we konden voor de deur aanleggen. Hoe luxe is dat?!

Overnachten in Bed & Breakfast Vergeet me niet - RonReizen

  B&B wordt steeds mooier

  Eigenaren Jan en Jannie besloten een paar jaar geleden het roer om te gooien: ze openden in 2017 deze gezellige B&B. Ik vond het er al keurig uitzien, maar voor Jan en Jannie blijft er altijd werk aan de winkel: “Elk jaar verfraaien we het nog, we zijn nooit klaar,” vertelde Jan trots.

  B&B Blokzijl: Vergeet me niet - RonReizen
  • Genieten bij Bed & Breakfast Vergeet me niet in Blokzijl.

  Appartementen of B&B

  Bed & Breakfast Vergeet me niet bestaat uit leuke appartementjes waar je, als je wilt, helemaal zelfvoorzienend kunt verblijven. Maar ze serveren ook een heerlijk ontbijt.

  Uitzicht vanaf appartement Vergeet me niet in Blokzijl - RonReizen
  • Het uitzicht vanuit het appartement.
  Appartement B&B Vergeet me niet - RonReizen
  • Het appartement van Bed & Breakfast Vergeet me niet.

  Tips in Blokzijl

  Werkelijk alles zit om de hoek: de gezellige haven van Blokzijl, talloze restaurantjes, een museum, galerie, bakker. Ik geef mijn beste tip, maar schroom niet om ter plaatse Jan en Jannie om advies te vragen. Zij kunnen ‘dagvers’ vertellen waar je voor wat moet zijn.

  Haven van Blokzijl - RonReizen
  • Kom je met de boot? Dan vaar je zo de haven in. Prachtig!
  Blokzijl-RonReizen
   Blokzijl- RonReizen
   • Volop historie in Blokzijl.

   Kibbeling in Blokzijl: “Op weg naar zee”

   In Blokzijl zit het bekende restaurant Kaatje aan de Sluis waar je ook kunt overnachten. Wij kozen deze keer voor Hollandse gezelligheid en gingen eerst even naar de vishal “Op weg naar zee”. Letterlijk om de hoek van het restaurant. Een leuke, kleine winkel waar je de lekkerste kibbeling van Overijssel kunt eten.

   Kibbeling bij vishal Op weg naar de zee - RonReizen
   • De lekkerste kibbeling eet je bij vishal "Op weg naar zee".
   Meer over