Bijzondere treinreizen RonReizen.nl

Bijzondere treinreizen op een rijtje

All aboard! Soms is de reis net zo belangrijk als de bestemming. Stap in de magische wereld van treinreizen. Ervaar de romantiek van het oorspronkelijke reizen en laat je meevoeren door adembenemende landschappen, langs charmante dorpjes en door bruisende steden. Hier hebben we een paar bijzondere voor je op een rij gezet!

Of je nu een lange, epische treinreis maakt van de Amerikaanse oostkust naar westkust of je laat je als dagtocht door een nostalgische tandradbaan boven naar de top van de Franse La Rhune brengen; reizen per trein raakt je. Met elkaar genieten van het uitzicht, delen van bijzondere ervaringen en altijd ontmoet je aan boord medereizigers met wie de meest boeiende gesprekken plaatsvinden. Reizen per trein zorgt gegarandeerd voor dierbare herinneringen.

Bijzondere treinreizen RonReizen.nl

  Met de trein de berghelling op

  We beginnen in Frankrijk: dat de Atlantische Kust uitgestrekte zandstranden heeft weet iedereen, maar wist je dat daar ook bergen zijn? Dit jaar wordt de 100ste verjaardag van de legendarische kleine houten trein van Sare gevierd: de Train de la Rhune die passagiers naar de top van La Rhune brengt op 905 meter hoogte, in het Franse Baskenland. De rit omhoog is prachtig en de trein kruipt via de berghelling omhoog zodat je onderweg volop tijd hebt om te genieten van het omringende landschap.

  Bijzondere treinreizen RonReizen.nl

   Prachtig uitzicht op de top

   Eenmaal aangekomen op de top ontvouwt zich een uitzicht over zowel Spanje als Frankrijk en bij helder weer zelfs tot aan de brede zandstranden van Les Landes in het noorden. Ook vind je op de top de zogenaamde 'Potoks', dit zijn voor de regio typerende wilde pony’s. Eenmaal boven aangekomen heb je twee uur de tijd om te wandelen of iets te drinken op het terras alvorens je weer met de trein naar beneden gaat. Ben je wat sportiever maak er dan een dagtocht van door naar beneden te wandelen.

   https://www.rhune.com/en/

   Bijzondere treinreizen RonReizen.nl uitzicht
   • Prachtig uitzicht op de top.

   Met de trein door Texas! 

   Je leert het meest van het verleden door het zelf te ervaren. In Texas doe je dat door aan boord te stappen van één van de historische treinen. Reis met de Texas State Railroad en zie alles wat mooi is in Oost-Texas op de rit van Rusk naar Palestina en terug. Terwijl de trein voortdendert, kun je achterover leunen en genieten van een drankje, ontspannen en bijna vergeten hoe het moderne vervoer werkt en je deel voelen van de Roaring '20s.

   Bijzondere treinreizen RonReizen.nl Texas State Railroad
   • De Texas State Railroad!

   Onder stoom

   Liefhebbers van stoomtreinen reizen naar Cedar Park ten noorden van Austin. Hier leert de Austin Steam Train Association je alles over de geschiedenis van de Texaanse spoorwegen. Hoogtepunt is een 4 uur durende treintocht met de Hill Country Flyer die voert langs glooiende heuvels, kabbelende rivieren en charmante dorpjes.

   Bijzondere treinreizen RonReizen.nl Austin trein
   • De trein in Austin.

   Met de trein terug naar toen

   Midden in het historische centrum van Grapevine vind je de Grapevine Vintage Railroad. Deze spoorweg heeft authentieke Victoriaanse treinwagons uit de jaren 1920 die worden getrokken door twee vintage locomotieven: een stoomlocomotief uit 1890 en een diesellocomotief uit 1950. De trein rijdt over de oude Cotton Belt Route en is een leuk uitje voor het hele gezin. 

   Alles over treinen in Texas: 

   https://www.traveltexas.com/articles/post/train-experiences/

   Bijzondere treinreizen RonReizen.nl Grapevine Vintage Railroad

   Van oost naar west! 

   Je kunt natuurlijk het vliegtuig pakken van New York City naar San Francisco. Maar je kunt ook voor een episch avontuur kiezen, écht kennis willen maken met Amerika en besluiten om per trein van oostkust naar westkust te reizen. In The Big Apple stap je aan boord van de Lake Shore Limited om via Pennsylvania, Ohio en Indiana naar The Windy City Chicago te reizen. Hier stap je over op de California Zephyr die je door Illinois, Iowa en Nebraska naar het gezellige Denver brengt. Vanaf hier duikt de trein de woeste natuur in en wordt de reis ronduit spectaculair. Over de steppes, prairies en graslanden van de Great Plains, door de diepe kloven van de Rocky Mountains en langs de woest stromende Colorado rivier vervolgt de trein zijn reis naar Salt Lake City in Utah. Vanaf hier gaat het door het Sierre Nevada-gebergte naar het eindstation San Francisco. Het mooie van Amerikaanse treinreizen zijn de Amtrak-treinen zelf. Het kan zomaar zijn dat je in een trein zit met een glazen panoramadak. Of met stoelen die je zo kunt draaien dat je optimaal voor het raam zit en niets van de omgeving hoeft te missen. 

   www.amtrak.com

   Bijzondere treinreizen RonReizen.nl Amtrak
   • Met Amtrak doorkruis je heel Amerika.

   Treinen in Oman

   Is er een trein in Oman? Daarvoor wijken we uit naar de Al Hoota Cave. Alle bezoekers beginnen hun Al Hoota Grottour met een korte rit op de enige elektrische trein in Oman. Deze trein vervoert haar passagiers comfortabel mét airconditioning van het bezoekerscentrum aan de voet van Jebel Shams naar de ingang van de grot die verscholen ligt in de bergwand. 

   Al Hoota is de einige showgrot van Oman en is net als de meeste grotten uitgesleten door water. De grot strekt zich 4,5 kilometer uit onder de grond, waarvan bezoekers een deel kunnen bezoeken. Met een gids loop je langs stalactieten, stalagmieten en rotsgordijnen gevormd door de minerale afzetting van het water dat naar schatting al ruim 2 miljoen jaar continue door het grottenstelsel druppelt. Verder herbergt de grot unieke ecosystemen en een viertal meren waarin zeldzame blinde vissen leven. 

   https://www.alhootacave.om/facilities/

   Bijzondere treinreizen RonReizen.nl trein Oman
   • Deze luxe trein brengt je naar de grot in Oman.

   Cruisen en treinen

   Wist je dat Alaska per trein kunt ervaren als onderdeel van een cruise naar Alaska? Bij Holland America Line kun je deze landexcursie boeken als onderdeel van de cruisevakantie en zo de rauwe natuurpracht van Alaska ervaren. Een treinreis in Alaska betekent de wildernis ingaan, daar waar auto’s niet kunnen komen en het landschap spectaculair is. De trein rijdt over met zalm gevulde beekjes, door bergtunnels en langs randen van smalle kliffen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het toevoegen van een treinreis aan je cruise zoals onder andere de McKinley Explorer  (onderdeel van een cruisetour naar Alaska), de Alaska Railroad of de White Pass & Yukon Railway. Kijk hier maar eens voor de mogelijkheden.

   https://www.hollandamerica.com/nl/nl/cruise-destinations/alaska-cruises/articles-and-videos/alaska-train-rides

   Bijzondere treinreizen RonReizen.nl McKinley Explorer
   • De schitterende McKinley Explorer.

   Door de Rockies met de trein

   Zelfs bij het maken van een cruise kun je één van `s werelds mooiste treinreizen maken. Als je kiest voor één van de cruises van Oceania Cruises vertrekkend uit Vancouver, overweeg dan om te vliegen naar het Canadese Calgary. Hier wacht een transfer die je naar Jasper of Banff brengt waar je aan boord stapt van de Rocky Mountaineer. Met deze luxe trein rijdt je dwars door de Canadese Rockies terwijl je door de grote glazen koepelramen van de trein naar de majestueuze wildernis kijkt. De route voert langs prachtige nationale parken vol hoog oppiekende bergtoppen en turquoise-blauwe meren, maar ook over de eindeloos diepe Stoney Creek en de kolkende watermassa’s van Hell’s Gate. Wordt er wild gespot, dan mindert de trein natuurlijk vaart zodat je gelegenheid hebt om deze ontmoeting op de foto vast te leggen. De Rocky Mountaineer rijdt uitsluitend overdag, zodat je niets van het spectaculaire landschap hoeft te missen. Halverwege heb je een comfortabele hotelovernachting. 

   https://www.oceaniacruises.com/alaska-cruises

   Bijzondere treinreizen RonReizen.nl Rocky Mountaineer
   • Mooie plaatjes schieten vanaf de Rocky Mountaineer.

   Een bekende roadtrip per trein

   De Romantische Strasse begint in Frankrijk, in de stad Würzburg, en loop door Frankense steden als Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbühl en Nördlingen. Vervolgens slingert de route verder door het hart van Beieren naar eindpunt Füssen waar het sprookjeskasteel Neuschwanstein op je wacht. Deze wereldberoemde route is al decennia lang geliefd als roadtrip voor autoreizigers. Maar wist je dat je deze prachtige streek ook per trein kunt verkennen? Een treinreis langs de Romantische Strasse is ideaal voor diegenen die willen ontspannen en genieten van de omgeving. Terwijl jij comfortabel achterover zit, glijdt de trein door een picture-perfect landschap met idyllische dorpjes vol vakwerkhuizen, middeleeuwse kastelen en glooiende wijngaarden. Diverse treinverbindingen maken het mogelijk om de gehele route of delen ervan af te leggen. Toch liever met de auto? Stop dan in ieder geval in Nördlingen voor een bezoek aan het Bayerische Eisenbahnmuseum om de nostalgie van treinen even te kunnen opsnuiven.

   https://www.romantischestrasse.de/en/

   Bijzondere treinreizen RonReizen.nl museum
   • Historische treinen verzameld.
   Meer over