Bezoek het Franse Angers

FrankrijkBezoek het Franse Angers

Ben je onderweg naar de Franse Atlantische kust of tour je door de Loirestreek, dan is de kans groot dat je langs Angers rijdt. Maar wist je ook dat deze studentenstad en hoofdstad van de Anjou zeer de moeite waard is om een tussenstop te maken? La Douceur Angevine, zoals de inwoners zelf zeggen, verwijst naar het zachte maritieme klimaat en het onthaaste leeftempo in de stad.

Kasteel van Angers

Het kasteel van Angers is in de dertiende eeuw gebouwd op een rots boven de rivier de Maine. Binnen de muren van het kasteel vind je een serene rust, een kasteelwaardige binnentuin en kun je lekker lunchen bij het Monument Café. Vanaf de binnenplaats heb je gegarandeerd een prachtig uitzicht over de rivier en de stad. 

  • Kasteel van Angers met mooie tuin

La Tapisserie de l’Apocalypse

Binnen de muren van het kasteel vind je ook het wandtapijt van de Apocalyps. Het is ruim 700 jaar oud en ruim honderd meter breed. Daarmee is het het grootste – bewaard gebleven - geweven wandtapijt ter wereld. Neem een audioguide om het verhaal achter het tapijt en de conservering ervan goed te begrijpen. Wist je bijvoorbeeld dat maanlicht een grotere invloed heeft op de verkleuring van wol dan zonlicht? 

  • Het 14-eeuwse wandtapijt heeft een lengte van ongeveer 100 meter en een hoogte van 4,50 meter.

Galerie David d’Angers

Het Musee des Beaux Arts is weliswaar het bekendste en grootste museum van de stad, maar meer bijzonder is de Galerie David d’Angers met sculpturen in een met glas overkapte ruïne van een dertiende eeuwse kerk.  

  • Galerie David d'Angers van binnen

De stad Angers

Hoogste tijd om een stukje door de stad te slenteren. Ook in Angers heeft een middeleeuws stratenplan met dito huizen na de Franse revolutie deels plaats moeten maken voor de Haussmann-grandeur met brede avenues en statige pleinen. Place du Ralliement is zo’n plein, voor een drankje strijk je neer op het terras van Le Théatre. 

Middeleeuws Frankrijk

Er zijn her en der nog middeleeuwse huizen bewaard gebleven zoals bijvoorbeeld het prachtige pandje van bloemist l’Arrossoir in Rue Saint Laud. De voordeur is maar anderhalve meter hoog. Dat heeft niets te maken met de lengte van de gemiddelde Angevois in die tijd, maar alles met het feit dat het straatnivo in de loop der eeuwen ruim een halve meter hoger is komen te liggen. In en om Rue Saint Laud moet je trouwens ook zijn om je dag af te sluiten in een van de vele cafeetjes en bistrots waar de gezelligheid tot laat op de avond doorgaat.

  • Place du Ralliement

Terra Botanica

Pak na je ontbijt de tram naar Terra Botanica, een elf hectare metend botanisch themapark aan de rand van de stad. Het is het oudste park in zijn soort en hier gesitueerd omdat de Anjou de nummer één regio is voor het kweken van bloemen en planten. Een soort Franse versie van ons Westland dus. Je vindt er prachtig aangelegde tuinen in vijf verschillende thema’s en ook de kids komen aan hun trekken in bijvoorbeeld de tree top walk, de notendop (ja echt) en de vlindertuin. Met gunstig weer stap je in een luchtballon en bekijk je het park en de omgeving vanaf 150 meter hoogte.  

  • Mooi weer? Stap in een luchtballon!

Alle info over Angers en de omgeving vind je op www.tourisme.destination-angers.com

Meer over