Camper - RonReizen

Dit zijn de beste campings en camperplaatsen

Nederland is een kampeerland bij uitstek. Niet zo gek dus dat de camper zo populair is onder Nederlanders. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste bestemmingen voor je camperreis en nog beter: voor welke camping of camperplaats kun je het best kiezen als je er met je camper op uit gaat?

In Nederland is Dorpscamping Gemert door de gebruikers van Campercontact verkozen tot Camping van het jaar en Camperplaats Stoutenburght tot Camperplaats van het jaar.

Camperplaats - RonReizen

  Met de camper door Europa

  De camper is bezig met een snelle opmars in Europa. De twee belangrijkste redenen voor een camperreis zijn ‘het gevoel van vrijheid’ en ‘het kunnen reizen op de bonnefooi’, zo blijkt uit onderzoek van Campercontact. Frankrijk en Duitsland zijn het meest in trek. En we kiezen liever voor een camperplaats dan voor een camping.  

  Gevoel van vrijheid - RonReizen

   Kosten camperreis

   Heeft de inflatie invloed op onze camperreis? Jazeker. Meer dan de helft geeft aan bewuster met geld om te gaan. Hoe? Vooral door minder uit eten te gaan en goedkopere overnachtingslocaties te kiezen. De camper-reiziger geeft gemiddeld zo’n 52 euro per etmaal uit, waarvan gemiddeld maximaal 22 euro aan een overnachting wordt besteed. 

   Koken in camper - RonReizen

    Locatie

    De prijs-kwaliteitverhouding van een locatie is voor 58 procent bepalend om er wel of niet te staan. De keuze voor een locatie is ook in belangrijke mate afhankelijk van de beoordelingen van gebruikers. De aanwezigheid van wifi is voor ‘slechts’ 23 procent een belangrijke factor, wat aansluit bij de trend van off grid kamperen.

    Camper in bloemenveld - RonReizen

     Duurzaam

     Duurzaamheid is een belangrijk thema voor 58 procent. Rondslingerend afval is dan ook de voornaamste ergernis op een camping of camperplaats. Van deze groep heeft 78 procent zonnepanelen op de camper en 69 procent is fanatiek met het scheiden van afval. Locaties spelen daar in toenemende mate op in. Om deze trend te ondersteunen, reikt Campercontact dit jaar voor het eerst de Duurzaamheids Award uit.

     Camper met zonnepanelen - RonReizen

      Duurzaamste camperplaats

      Camperplaats De Weitens in Valkenswaard is door een vakjury verkozen tot de Nederlandse winnaar van de Duurzaamheids Award. De locatie dankt de prijs aan de diversiteit aan duurzame activiteiten die hier zijn opgezet. Het opvangen en hergebruiken van hemelwater, het verkopen van lokale producten om de lokale economie te steunen, het opzetten van een educatief insectenpad en samenwerken met de gemeente.

      Opvangen hemelwater in regenton - RonReizen

       De beste camperplaatsen in Europa

       Ga je er met de camper op uit en zoek je nog een leuke bestemming? Laat je inspireren door deze winnende campings en camperplaatsen in Europa.

       België

       Duitsland

       Frankrijk

       Italië

       Spanje

       Meer over