Ibiza

SpanjeAmàre Ibiza: De rustige kant van het party eiland

Wie aan Ibiza denkt, denk al gauw aan grote clubs, beach party’s en cocktails. Maar Ibiza is ook de perfecte bestemming als je op zoek bent naar rust. Het Spaanse eiland is zeer veelzijdig! Proef fantastische wijnen in San Antonio, bezoek de gigantische magnetische rots en geniet van culinair Ibiza in een kapel. Aan luxe geen gebrek wanneer je in het adult only Amàre Beach Hotel verblijft.

San Antonio

Op 20 minuten afstand van Ibiza Stad vind je de San Antonio baai. Direct aan het strand ligt hier het 4-sterren adult only Amàre Beach Hotel Ibiza. Bijna alle kamers in het hotel hebben een privéterras met uitzicht op zee. Met een modern design en een transparante badkamer is het hier heerlijk vertoeven.

Amàre Beach Hotel Ibiza in San Antonio baai
  • Het adult only Amàre Beach Hotel Ibiza ligt in de schitterende San Antonio baai.

Sa Cova

Huur een vintage Amàre fiets en fiets naar de oudste wijngaard van Ibiza: Sa Cova. De wijnen van het Spaanse eiland zijn minder bekend dan de wijnen van het binnenland van Spanje. Toch is de kwaliteit uitstekend en interessant, want in de wijn proef je alle wilde smaken van het eiland. Sa Cova is een kleine wijnboerderij en wordt gerund door een Ibiziaanse familie, die je maar al te graag een tour geven, inclusief een proeverij met bijbehorende tapas.

Wijngaard Sa Cova
  • In de oude wijngaard Sa Cova proef je de wilde smaken van Ibiza in de wijn.

Belvue Rooftop Bar

Uitgewijnd? Fiets in een klein uurtje terug naar het hotel en geniet van de zonsondergang vanuit de infinity pool op het dakterras de ‘Belvue Rooftop Bar’.

Belvue Rooftop Bar
  • Kom lekker tot rust en geniet van het prachtige uitzicht in de Belvue Rooftop Bar.

Opstaan met SUP Yoga

Na een uitgebreid ontbijt is het tijd voor SUP Yoga. Dit is yoga op een paddle board op zee, avontuurlijk en ontspannen tegelijkertijd! Daarnaast is de combinatie van yoga houdingen en het behouden van je evenwicht een hele goede training voor het lichaam. Met op de achtergrond het geluid van de zee is dit echt een meditatiemoment.

Friday Market

Elke vrijdag vindt de Art & Mercat plaats. Twee straten rondom de kerk in San Antonio staan dan vol met kraampjes waar ecologische producten van over het hele eiland verkocht worden, evenals schilderijen, sculpturen en keramiek. Struin door de straten onder het genot van livemuziek. In een grote pan wordt er paella gekookt en zo geniet je met de locals van de typische Spaanse cultuur. De markt ligt op 15 minuten fietsen van het hotel.                                                                                     Nog niet genoeg gegeten? Dan is restaurant Hacaya in het hotel een uitstekende keuze! Dit concept van Michelin-sterrenchef Mauricio combineert de beste smaken van Latijns-Amerika.

San Antonio plein
  • Een plein met fontein in San Antonio.

De magnetische rots Es Vedra

Es Vedra is een rotsachtig, onbewoond eiland en beschermd natuurgebied aan de zuidwestelijke kust van Ibiza. Het is omringd door hoge wanden die geen mens kan beklimmen en de 3e meest magnetische plek op aarde. Dit komt door de hoge concentraties van metalen en mineralen die het rotseiland bevat. Door de concentraties heeft het eiland een magnetisch veld die kompassen op hol laat slaan. Hoewel het eiland door de hoge wanden niet te bereiken is biedt Sa Pedrera een waanzinnig uitzicht op dit bijzonder stukje natuur.

Magnetisch eiland Es Vedra
  • De rotsachtige en onbewoonde eiland Es Vedra is een magnetische plek op aarde.

Dineren in een kapel

Rondje eiland afgerond? Ga voor een bijzonder diner in de voormalige kapel Saint Agnes. Het restaurant Sa Capella is gesitueerd in het 16e eeuws bouwwerk en heeft een prachtig terras met uitzicht op de twinkelende lichten van San Antonio en de bergen. Binnen is het design van de kapel goed bewaard gebleven met prachtige bogen, hoge plafonds en kaarsen aan de muur. In het restaurant wordt er een heerlijk Mediterraans menu geserveerd met een uitgebreide keuze aan wijn.                                                                                                                          Na het eten kom je tot rust op de ’Belvue Rooftop bar’ onder het genot van livemuziek of maak nog een laatste duik in een van de twee outdoor zwembaden van het Amàre Beach Hotel Ibiza.

Restaurant Sa Capella
  • In restaurant Sa Capella is het design van de kapel goed bewaard gebleven.
Meer over