Ronreizen: marathon

5 x mooie marathon

De marathon van New York: hij staat op menig bucketlist:. Hardlopers kunnen hun hart ophalen tussen al die wolkenkrabbers, maar vlak al die andere fantastische marathons niet uit. De ene biedt nog een mooier parcours dan de andere. Terwijl je tong op je knieën hangt, kijk je je ogen uit.
Marathon Athene

  1. Athene

  De marathon der marathons: de klassieker in Athene hoort natuurlijk bovenaan het lijstje. Je loopt van historisch hoogtepunt naar historische hoogtepunt, waaronder het historische plaatsje Marathon. En je  finisht in het Olympisch Stadion in hartje Athene, waar je de laatste 200 meter uit je lichaam perst.

  Waikiki beach, Hawaii

   2. Honolulu

   Pak je koffer maar in; je gaat naar Hawaii. Vergeet je bloemenkrans niet! Tijdens de marathon van Honolulu loop je langs het wereldberoemde Waikiki Beach en de vulkanische kraters van Koko Head. Mooi meegenomen: deze marathon heeft geen tijdslimiet, dus je kunt lekker rustig aan doen. Het vindt dan misschien wel in december plaats, het is er nog steeds zo’n 25 graden.

   De Chinese Muur

    3. De Chinese Muur

    De Great Wall Marathon is misschien wel de zwaarste marathon ter wereld. Maar je krijgt er zoveel voor terug. Je loopt over smalle kronkelpaden, langs rijstvelden en oude Chinese dorpjes, maar het spectaculairst zijn misschien wel de 7 kilometer die je over de Chinese Muur rent. Daar moet je dan wel 5.100 traptreden trotseren…


    Lees ook

    6 dingen die je niet mag missen in Beijing

    Rome

     4. Rome

     De marathon van Rome staat in de top 10 van grootste marathons in Europa. In de Eeuwige Stad ren je langs historische bezienswaardigheden die je niet op één hand kunt tellen. Geef je ogen de kost en vergeet ook niet naar de hardlopers om je heen te kijken. Dikke kans dat je de ene na de andere Julius Caesar voorbij ziet rennen.


     Lees ook

     Wandelen met Wendelijn door Rome

     Big Sur, Californië

      5. Californië

      De Big Sur Marathon brengt je langs de prachtige kustlijn die je bijna doet vergeten hoe zwaar je het eigenlijk hebt. Het uitzicht is zo fenomenaal dat je de heuvels die je tegenkomt ook voor lief neemt. 

      Meer over