Vakantiebestemming Vietnam Phu Quoc RonReizen

Vietnam4 x waarom je het Vietnamese eiland Phu Quoc niet mag overslaan

Er zijn grofweg twee manieren om door Vietnam te trekken: van zuid naar noord of andersom. Wat je ook kiest, doe vooral het eiland Phu Quoc aan. Het biedt uitrustgarantie voor na de reis of is juist het ideale startschot voor al het moois dat je te wachten staat.
Phu Quoc als vakantiebestemming RonReizen

  Lokale charme én toeristische voordelen 

  Hoewel Phu Quoc steeds meer wordt ontdekt door toeristen, behoudt het eiland zijn lokale charme. Zeker in de straatjes ten noorden van het hoofdstadje Duong Dong geniet je van sfeervolle marktjes vol spotgoedkope groenten en fruit. Nestel je ’s avonds eens tussen de locals en probeer ook het street food uit. Meer richting centrum kom je weer in Westerse sferen – lees: burgers, goede bonenkoffie en zelfs pizza. 

  Eiland Vietnam Starfish Beach RonReizen

   Uitgestrekte stranden en wilde zeesterren  

   Strandliefhebbers in de zaal? Die halen op Phu Quoc helemaal hun hart op. Een scooter huren is hierbij stevig aan te raden. Reserveer een dag voor het noorden en ook eentje voor de meer zuidelijke stranden. Navigeren doe je met Google Maps en check daarbij de reviews: soms heb je een heel specifieke afslag nodig om een bepaalde spot te bereiken. Een van de stranden die je niet mag overslaan, is Starfish Beach. Voor 150.000 VND (zo’n zes euro) brengt een lokale visser je op zijn boot naar de plek waar je honderden zeesterren op een hagelwit strand ziet.  

   Vakantie naar Phu Quoc RonReizen

    Slimme route van of naar Cambodja  

    Ben je op rondreis door Zuidoost-Azië en ben je ook van plan buurland Cambodja te bezoeken? Dan is Phu Quoc handig als zogenaamde doorsteekroute. Vlieg in slechts een uurtje van Ho Chi Minh City (voorheen Saigon) naar Phu Quoc Island om vervolgens een paar dagen later met de veerboot de oversteek te maken naar de haven van Ha Tien (Vietnam) en per bus uiteindelijk in Cambodja te arriveren. Een logische eerste stop is de plaats Kampot. Vanaf hier reis je vervolgens weer door naar bijvoorbeeld het eiland Koh Rong of hoofdstad Phnom Penh. 

    Beach House eiland Phu Quoc RonReizen
    • K's Beach House

    Huisje aan de kust 

    Hoewel het eiland vele hostels en resorts kent, is ook Airbnb een goede optie om een overnachting te boeken. Een van deze pareltjes is K’s Beach House, een modern ingericht appartement met wasmachine, privéstrandje en dagelijks uitzicht op een prachtige zonsondergang. De lieve host Khang heeft gastvrijheid nog net niet op zijn voorhoofd geschreven staan, neemt je graag mee voor een lokaal ontbijtje en geeft in prima Engels antwoord op al je vragen over het eiland.  

    Tekst en foto’s: Geke Beckerman

    Meer over