Wat je altijd al wilde weten over de Engelse hoofdstad Londen

EngelandWeekweetje 43 - Londens meest bizarre wet

Londen is de stad van Buckingham Palace, de Big Ben en de London Eye. Maar de Engelse hoofdstad is net zo geliefd om de musea, winkels, markten, parken en pubs. En dat op nog geen uurtje vliegen vanaf Amsterdam. Wist jij dit ook al over Londen?

Heb je een zwak hart? Of ben je onhandig en wil je nog weleens van de trap kukelen? Ga dan in Londen vooral NIET naar het House of Parliament. Het is streng verboden om dood te gaan in het House of Parliament. Tenminste, dat roepen diverse kranten, maar vervolgens kan de wet zelf nergens worden gevonden. Fake news? Of misschien toch maar het zekere voor het onzekere nemen? Alhoewel? Welke straf kunnen ze je eigenlijk nog geven? 

Andere Britse gekkigheden

De op één na meest bizarre wet? Ze zien het als verraad als je een postzegel met de Britse koning of koningin ondersteboven opplakt. En als je als vrouw in Liverpool topless in het openbaar wilt verschijnen, dan mag dat alleen als je in een winkel voor tropische vissen werkt. Nog eentje dan: zwangere vrouwen mogen overal wildplassen en -poepen, zelfs in de helm van een politieman.


Meer over