De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
mediterrane eilanden

5 verstopte parels die je alleen per boot kunt bereiken

Ook deze zomer zijn de mediterrane landen weer populair onder de Nederlandse toeristen. Wil je niet naar de gebruikelijke steden en stranden? Wat dacht je van een boottochtje? Holidu (zoekmachine voor vakantiehuizen) en Sailsquare (platform voor zeilvakanties) hebben tien bestemmingen op een rij gezet die bijna alleen per boot bereikbaar zijn.

La Graciosa - Spanje

Het Canarische eiland La Graciosa ligt voor Lanzarote en is alleen via het water bereikbaar. Ook hier hebben alle zelfstandige reizigers toestemming nodig om aan te meren bij de haven of om voor anker te gaan voor een van de baaien. Het eiland heeft geen geasfalteerde wegen en voert je over de zandwegen direct naar het Wilde Westen. La Graciosa inspireerde Robert Louis Stevenson om zijn wereldberoemde roman ‘Treasure Island’ te schrijven. Als alternatief kan je een fiets huren of een van de ongerepte stranden zoals Playa de las Conchas en Playa de la Cocina bezoeken.

Lees ook:

La Graciosa: het achtste Canarische eiland

La Graciosa
  • La Graciosa is het achtste Canarische eiland.

Navagio baai - Eiland Zakynthos, Griekenland

De Navagio baai op het eiland Zakynthos in Griekenland is weliswaar beroemd en vaak geprezen, maar het hoort zeker thuis in deze lijst. In 1980 leed een schip met gesmokkelde sigaretten schipbreuk voor de kust en werd naar het strand gedreven. De spectaculaire Navagio-baai met oude scheepswrakken en omgeven door imposante grijze kliffen is een indrukwekkende plek. Zwemmen in de zee met deze achtergrond is een unieke ervaring. Natuurlijk wordt deze parel niet gespaard door de massa. Het is aan te raden om de baai vroeg in de ochtend of laat in de middag te bezoeken, en bij voorkeur met een eigen schipper.

Lavezzi-eilanden - Corsica, Frankrijk

De Lavezzi eilanden tussen Corsica en Sardinië nodigen zeilers en dagjesmensen uit om de azuurblauwe Middellandse Zee te verkennen. Baaien met witte en gouden zandstranden, bizarre granieten rotsen en een soortenrijke flora en fauna maken deze eilandengroep tot iets heel bijzonders. Alleen het eiland Île de Cavallo is bewoond, de overige eilanden zijn bijna onaangetast. Het is dus geen wonder dat de Lavezzi-archipel onder natuurbescherming staat. Alleen Lavezzi, Cavallo en Piana mag je betreden. Het is het beste om de boottocht te beginnen vanuit het zuiden van Corsica, vanuit Bonifacio.

Lavezzi eilanden
  • Van de Lavezzi eilanden is alleen Île de Cavallo bewoond.

Eiland in de vorm van een hart - Galešnjak, Kroatië

Het eiland Galešnjak in Kroatië ligt tussen de Dalmatische kust en het eiland Pašman. Er zijn slechts vier hartvormige eilanden ter wereld en Galešnjak is voor Europeanen het gemakkelijkst te verkennen. Galešnjak is de perfecte bestemming voor romantiek, en kan alleen worden bereikt met je eigen of gehuurde boot. Je kunt picknicken op het kleine eiland, maar natuurlijk is de vorm van het eiland het beste te zien vanuit de lucht. Kroatië met zijn duizenden kleine eilandjes is een droombestemming voor boottochten. In bijna geen ander land loont het zich zo om over de waterwegen te reizen als in Kroatië. 

Lees ook:

Raymond ontdekt met zijn gezin Istrië

Galešnjak
  • Galešnjak is de perfecte bestemming voor romantiek.

Cala Luna - Sardinië, Italië

Het prachtige Cala Luna, heeft de vorm van een halve maan, vandaar ook de naam. Het is een ruige baai met verschillende grotten en ligt aan de oostkust van Sardinië. Hoewel Cala Luna ook via een wandelpad te bereiken is, mag het in de zomer niet worden onderschat. Bovendien heb je bij aankomst per boot een onvergelijkbaar panorama over de hele kust en kan je op deze manier meer stranden ontdekken. Omdat de baai niet langer een geheime tip is en veel zonaanbidders, snorkelaars en duikers aantrekt, is het de moeite waard om met een privé-schipper op pad te gaan. Zo kan je op elk moment flexibel de zeilen hijsen en een andere baai bezoeken als het te druk wordt.