De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Nederland Overijssel Vechtdal wandelen RonReizen

NederlandWandelen in het Vechtdal

Regelmatig voorziet RonReizen-blogger Sophie Kracht ons van leuke boekentips. Voor ons las ze ditkeer 'Wandelen in het Vechtdal'. Een handig boekje met twaalf routes in het mooie Overijssel.

Klein maar fijn, dit wandelboekje over het Vechtdal. Twaalf mooie routes die min of meer de rivier de Vecht volgen door bossen, heidevelden, heuvels, dalen, rivierbeddingen en langs landgoederen. Met onderweg gezellige dorpjes als Gramsbergen, Hardenberg, Stegeren, Ommen en Dalfsen.

Nederland Overijssel Vechtdal wandelen RonReizen Vecht
 • Natuurlijk komt de Vecht zelf ook af en toe in beeld...

Wandelboekje met liefde gemaakt

‘De Vecht, die ligt toch in Utrecht?’, hoor ik je denken. Ja, klopt! Maar deze naamgenoot, die overigens veel langer is, stroomt door Overijssel. Een prachtig stukje Nederland, dat erom vraagt om per voet ontdekt te worden. Dat vond ook de schrijver van het boekje, Max de Krijger. Hij woont in het Vechtdal en als wandel- en natuurliefhebber kent hij het gebied als zijn broekzak. Dat blijkt ook uit dit boekje, dat met veel liefde en kennis is gemaakt.

Nederland Overijssel Vechtdal wandelen RonReizen wandelaars

  Een regenwaterrivier

  De Overijsselse Vecht is 176 kilometer lang en start zijn reis in het Duitse Münsterland. De laatste 60 kilometer legt hij af in Nederland voordat hij uitkomt in het Zwarte Water bij Zwolle. De regenwaterrivier ontstond aan het eind van de voorlaatste ijstijd. Het ijs schoof klei, keileem en zand voor zich uit en vormde een prachtig landschap.

  Nederland Overijssel Vechtdal wandelen RonReizen landschap
  • Het landschap is prachtig en afwisselend.

  12 wandelroutes in het Vechtdal

  De route door het Vechtdal is opgedeeld in twaalf wandelingen. De kortste is tien en de langste is twintig kilometer. Je begint en eindigt altijd bij hetzelfde punt, dus geen gedoe met het regelen van vervoer terug. Wil je meer dagen wandelen in het Vechtdal? Er zijn volop overnachtingsplekken waar je je vermoeide voeten kunt laten uitrusten.

  Nederland Overijssel Vechtdal wandelen RonReizen zwanenmeer
  • Het Zwanenmeer...

  Wandelend kennis vergaren

  Alle wandelroutes hebben een overzichtelijk kaartje met praktische informatie over parkeren, openbaar vervoer en waar je onderweg je dorst kunt lessen. De routebeschrijving is helder en de vele foto’s die het landschap in alle seizoenen laten zien, zijn uitnodigend. Daarnaast pakt de schrijver flink uit met weetjes over het gebied. Handig, want zo leer je ook nog wat over de geschiedenis, natuur en cultuur van dit prachtige stukje Nederland. 

  Nederland Overijssel Vechtdal wandelen RonReizen landschap
  • Ook dit is het Vechtdal...

  Info

  • Nederland Overijssel Vechtdal wandelen RonReizen cover

   Wandelen in het Vechtdal

   Max de Krijger  

   € 16,95 (paperback, 100 pagina’s)

   Verkrijgbaar in de boekhandel

  Meer over