De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Filipijnen

FilipijnenDe 3 mooiste eilanden van de Filipijnen

Meer dan 7000 eilanden met tropische stranden, verschillende landschappen, een prachtige cultuur met gastvrije mensen en de overheerlijke Aziatische keuken: zet de Filipijnen maar bovenaan je to go-list. Bovendien is het eiland Palawan voor de tweede keer op rij door Travel & Leisure verkozen tot mooiste eiland ter wereld!

Palawan: een tropisch paradijs

De idyllische eilandgroep Palawan is gezegend met hagelwitte stranden en dit jaar wederom door reismagazine Travel & Leisure uitgeroepen tot het mooiste eiland ter wereld. Met 's werelds grootste koraalriffen is dit stukje paradijs perfect voor duik- en snorkelliefhebbers. Een ander hoogtepunt is het energieke stadje El Nido dat volledig omgeven is door jungle. Een nog relatief onontdekte highlight is de ondergrondse rivier in Puerto Princesa, opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Palawan
  • Reizen is in Palawan nog écht ouderwets, de meeste mensen gebruiken een minibus of jeepney’s.

Heuvels van chocola in Bohol

Bohol is één van de meest veelzijdige eilanden van de Filipijnen en heeft dan ook iets bijzonders voor elke type reiziger – voor backpackers tot duikers en van zonliefhebbers tot avontuurlijke reizigers. Avonturiers kunnen hier fantastisch duiken en snorkelen of het eiland per scooter of mountainbike verkennen. Voor de reiziger die op zoek is naar ontspanning is het relatief onontdekte Anda Beach een fijne plek om bij te komen. De Chocolate Hills, bestaande uit 1200 heuvels van wel 30 tot 50 meter hoog, zijn ook meer dan de moeite waard. Deze heuvels hebben hun bijzondere naam te danken aan de bruine kleur van het gras tijdens het droge jaargetijde.

Chocolate Hills
  • De vrijwel gelijke heuvels op het eiland zijn ontstaan door de verwering van kalksteen en erosieverschijnselen.

De rijstvelden van Banaue

Tijdens een reis naar de Filipijnen mag een bezoek aan de rijstvelden van Banaue niet ontbreken. Banaue ligt net als de hoofdstad Manilla op het eiland Luzon en is vanaf de hoofdstad goed bereikbaar per bus of auto. De uitzichten tijdens deze negen uur lange reis zijn spectaculair. Het is een aanrader om voor een doorreis naar het zuiden eerst de prachtige rijstvelden in het noorden te bezoeken. Een ervaren en lokale gids neemt je mee langs de steile trappen en smalle wandelpaden om dit stukje van de Filipijnen te ontdekken. De terrasvormige rijstvelden, gelegen in de Cordillera Mountains, behoren sinds 1995 tot de UNESCO-werelderfgoedlijst en zijn één van de oudste structuren van de Filipijnen. Hier wordt tot op de dag van vandaag nog steeds rijst en groenten gekweekt. De beste reismaanden om de rijstvelden te bezoeken zijn maart en juni.

Banaue
  • Dacht je dat Banaue mooie rijstvelden heeft, misschien zijn ze wel het mooist in Batad, waar je rondreist in een tuktuk.
Meer over